Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εκσυγχρονισμό της Αλιείας στη Χαλκιδική ζητεί ο Απ. Πάνας

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, ζητώντας την απόσυρση σκαφών Mέσης Aλιείας για τον αλιευτικό εκσυγχρονισμό της Χαλκιδικής αλλά και όλων των παράκτιων περιοχών της χώρας.

 

 Όπως επισημαίνει ο κ. Πάνας τα μηνύματα από όσους ασχολούνται συστηματικά με την αλιεία είναι ανησυχητικά. Τα παλαιά σκάφη-ανίκανα να εξυπηρετήσουν τις σύγχρονες ανάγκες- και η αδυναμία απόσυρσής τους με σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, εμποδίζουν την αναβάθμιση και εξέλιξη της Μέσης Αλιείας. Αυτό γίνεται φανερό συνολικά σε όλες τις παράκτιες περιοχές της χωράς αλλά και στη Χαλκιδική σε περιοχές όπως η Αμμουλιανή και η Ν. Σκιώνη.

 

"Είναι ανεπίτρεπτο λαμβάνοντας υπόψη τα σύγχρονα δεδομένα και ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Χαλκιδική, που είναι προικισμένες γεωγραφικά και μορφολογικά αλλά και κλιματικά, να παραμένουν στάσιμες οποιεσδήποτε προσπάθειες για την αναβάθμιση της Μέσης Αλιείας παρακωλύοντας τη βασική προϋπόθεση ύπαρξής της, τις αποσύρσεις των παλαιών σκαφών.

 

Είναι απαραίτητη και χωρίς αναβολή η παροχή κινήτρων στους αλιείς με ταυτόχρονη την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Κονδυλίων, ώστε να μην εμποδίζεται η προαγωγή της αλιείας και τελικά η ανάδειξη των τοπικών κοινωνιών σε αξιόλογους τουριστικούς προορισμούς" αναφέρει ο κ. Πάνας. 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα