Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Με αυστηρά μέτρα και με τους μισούς πωλητές από σήμερα οι λαϊκές αγορές

Με αυστηρά μέτρα και με τους μισούς πωλητές από σήμερα (Κοινή Υπουργική Απόφαση ΔΙα/ΓΠ.οικ. 20006/2020 - ΦΕΚ 943/Β/20-3-2020) οι λαϊκές αγορές.



Ο δήμαρχος Μ. Καρράς   ανέφερε: «Κάνω έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα επιβαλλόμενα μέτρα και στις ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις. Για τα ψώνια ή τα φάρμακά τους, αν θέλουν, μπορούν να απευθύνονται σε εμάς στον Δήμο. Έχουμε ενεργοποιήσει σχετική υπηρεσία και υπάλληλοι του Δήμου μπορούν να τους πάνε σπίτι, ό τι χρειάζονται, χωρίς οι ίδιοι να μετακινηθούν.

Βρισκόμαστε όλοι μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Πρέπει να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και να φερθούμε με υπευθυνότητα. Με τις ανθρώπινες ζωές δε δικαιούται κανείς να παίζει».

 

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑϊΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ:


Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική απόφαση για τις λαϊκές αγορές προβλέπεται (Για το χρονικό διάστημα από 23.3.2020 έως και 30.4.2020) :

Α. Σε κάθε λαϊκή αγορά από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες).

Β. Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών δημοσιοποιούν πίνακα με τους συμμετέχοντες, κάθε φορά, πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στις λαϊκές αγορές ευθύνης τους.

Γ. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Σημ.: Εξαιρείται της λειτουργίας της παραγράφου 2 η πώληση στις λαϊκές αγορές των βιομηχανικών ειδών της κατηγορίας Ε' της παραγράφου 1 του άρθρου 17 του ν. 4497/2017, εκτός των ειδών ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας.

Στο μεταξύ με την διευκρινιστική εγκύκλιο 5/18-3-2020 του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ορίστηκαν τα εξής:

1. Όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης.

2. Κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα.

3. Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών υποχρεούνται για τον συχνό καθαρισμό των χώρων, την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων, την πλύση και απολύμανση μετά το πέρας λειτουργίας των λαϊκών αγορών.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα