Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ματαίωση παρελάσεων - Ανάρτηση της Ελληνικής Σημαίας ως ελάχιστος φόρος τιμής

 Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, τ. Α’ 55/11-3-2020, και συγκεκριμένα στο άρθρο 20 προβλέπεται ματαίωση των στρατιωτικών και μαθητικών παρελάσεων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, καθώς και όλων των Τοπικών Επετείων Απελευθέρωσης πόλεων μέχρι τις 12-4-2020.



Επίσης, με Κοινή Υπουργική Απόφαση δεν θα τελεσθούν δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς, ούτε θα γίνουν καταθέσεις στεφάνων ή άλλου είδους εκδηλώσεις για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Κατ΄ εξαίρεση θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου από τον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Η ματαίωση των παρελάσεων, όπως επισημαίνει σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, ουδόλως μειώνει ή απαξιώνει τις οφειλόμενες τιμές προς τους Ήρωες της Επανάστασης του 1821.

 

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής καλούνται όλες οι Δημόσιες Υπηρεσίες και οι πολίτες να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα κτίρια των Υπηρεσιών τους και στις οικίες τους αντίστοιχα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα