Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συκιά: Αποκλεισμένοι κτηνοτρόφοι και πλημμυρισμένα σπίτια -VIDEO/ΦΩΤΟ-

Έξι κτηνοτρόφοι είναι αποκλεισμένοι στα ποιμνιοστάσιά τους στα ορεινά της Συκιάς, καθώς δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω των νερών της βροχής.

 

"Τα μέτωπα είναι πολλά και προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε. Κάνουμε προσπάθειες σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Εθελοντική Ομάδα "Δραγουντέλι" να συνδράμουμε στους κτηνοτρόφους που είναι αποκλεισμένοι, ενώ άλλοι δεν μπορούν να πάνε στα μαντριά τους και να δουν τα ζώα τους"ανέφερε στο halkidikinews.gr o αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Βασίλης Ζήσιος. 

 

 

Στην παραλία της Συκιάς το νερό έφθασε τους 60 πόντους, ενώ και η Τορώνη είναι πλημμυρισμένη σε πολλά σημεία. 

Ἡ πλατεία της Σάρτης και το γήπεδο είναι σα λίμνη" λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ζήσιος. Πολλά προβλήματα εντοπίζονται και στις υποδομές του Δήμου, καθώς υπάρχουν βλάβες σε δρόμους και γεφύρια. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στην πεζογέφυρα στην περιοχή της παιδικής χαράς και απαγορεύεται η διέλευση.

Επίσης έπασε ο αγωγός ύδρευσης που ήταν δίπλα στην πεζογέφυρα με αποτέλεσμα να έχει διακοπέι το νερό στο 80% του οικισμού. 
Σημαντική είναι η συνδρομή και των μελών της Βάσης ετοιμότητας ΟΦΚΑΘ.

 

Η Πυροσβεστική είναι συνεχίζει από το πρωί απαντλήσεις νερών από κατοικίες. 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα