Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αλλάζει όψη η περιοχή της Αλμύρας στα Ν. Μουδανιά -ΦΩΤΟ-

Ένα μεγάλο έργο, που αλλάζει ριζικά την όψη της περιοχής, είναι σε εξέλιξη στην Αλμύρα των Ν. Μουδανιών. Συγκεκριμένα, σε χώρο που εκτείνεται από την οδό Ελευθερίας μέχρι το ρέμα του Ελαιώνα, αναπτύσσεται ένας συνολικός σχεδιασμός διαμόρφωσης και αξιοποίησης, που περιλαμβάνει έργα: οδοποιίας, ανάπλασης, στάθμευσης αυτοκινήτων, πάρκα, καθώς και το 3ο Νηπιαγωγείο, το οποίο είναι ένα σύγχρονο κτίριο εκπαίδευσης σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Υπουργείου Παιδείας και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

 

Κατασκευάζονται νέοι δρόμοι, με υλικά οδοστρωσίας και ασφαλτικά, αγωγοί ομβρίων, πεζοδρόμια, ηλεκτροφωτισμός, ειδικές λωρίδες όδευσης τυφλών, καθώς και ράμπες πρόσβασης ΑΜΕΑ.

 

Επίσης, δημιουργήθηκε ειδικός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων με επίστρωση τσιμεντοκυβόλιθων δίπλα στο ρέμα, ενώ στον απέναντι χώρο ξεκίνησαν οι εργασίες για την διαμόρφωση του πάρκου. Θα γίνει δενδροφύτευση, θα αναπτυχθεί πράσινο, διάδρομοι, ενώ ο ηλεκτροφωτισμός του χώρου προβλέπεται να γίνει με ηλιακά υπαίθρια φωτιστικά με φωτοβολταϊκά πάνελ, τα οποία θα λειτουργούν αυτόνομα και θα είναι εξοπλισμένα με λαμπτήρες τύπου LED. Επίσης, θα τοποθετηθούν ηλιακά παγκάκια πολλαπλών λειτουργιών με θύρες φόρτισης για ηλεκτρονικές συσκευές και νυχτερινό φωτισμό.

 

«Σε μια υποβαθμισμένη και αδιαμόρφωτη για πολλά χρόνια περιοχή κατασκευάζουμε μια σειρά έργων υποδομής, που θα αλλάξουν κυριολεκτικά τη φυσιογνωμία της. Με την ολοκλήρωσή τους αναμφισβήτητα θα αναβαθμιστεί αισθητικά, λειτουργικά και περιβαλλοντικά.

Επιπλέον, στην ίδια περιοχή έχουμε ήδη δημοπρατήσει και θα ξεκινήσουν σύντομα, η δημιουργία ενός ακόμη χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων δίπλα στο ρέμα και η δημιουργία ενός ακόμη χώρου πάρκου, με τα ίδια χαρακτηριστικά και τις ίδιες προδιαγραφές, όπως αυτά που ήδη κατασκευάζονται» δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα