Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Στην τελική ευθεία για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου Κασσάνδρας

Την εκμίσθωση τμήματος οικοπέδου (στο Γ55 οικόπεδο) της κοινότητας Καλλιθέας στον "Καλαθοσφαιρικό Όμιλο Χαλκιδικής ΕYPΩΠH 87" ψήφισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Κασσάνδρας στην δια περιφοράς συνεδρίασή του την Τετάρτη, προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου Κασσάνδρας. 

Η απόφαση ψηφίστηκε από την διοικούσα παράταξη και την παράταξη του πρώην δημάρχου, Βασίλη Κυρίτση, ενώ η παράταξη του Κώστα Παπαγιάννη ψήφισε «παρών».

 

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο της δημάρχου, Αναστασίας Χαλκιά: 

"Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα από την παράταξή μας και την παράταξη του κ. Βασιλείου Κυρίτση, με παρούσα - απούσα την παράταξη του κ. Κων/νου Παπαγιάννη, η οποία αφού επιχείρησε διαδικαστικά να μπλοκάρει, καταρχήν, την απόφαση με δικολαβίστικα, απαρχαιωμένα, μικροπολιτικά τερτίπια, τα οποία μεταχειρίζεται κατά κόρον ο αρχηγός της, στο τέλος δεν τόλμησε να κάνει την υπέρβαση και να ψηφίσει ΝΑΙ στην εκμίσθωση και κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου, καταδεικνύοντας ακόμη μια φορά ότι δεν την ενδιαφέρει το καλό του τόΚλπου αλλά ο αθεράπευτος ναρκισσισμός του αρχηγού της".

 

Ο κ. Παπαγιάννης εξέφρασε ορισμένες επιφυλάξεις για την διαδικασία και την μετέπειτα λειτουργία του γυμναστηρίου. Μετά άλλων ο κ. Παπαγιάννης τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί πλήρως η νομιμότητα του τιμήματος των 100€, διότι η διαδικασία της απευθείας εκμίσθωσης, χωρίς δημοπρασία, με το νομικό τέχνασμα ότι είναι κάτω των 2.000€, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η αντικειμενική αξία,το 3% επ αυτής, δεν βρίσκει σύμφωνη την παράταξή του. Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να διασφαλιστεί με καταστατική τροποποίηση ότι σε περίπτωση διάλυσης του σωματείου,το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο που παραχωρείται για 20 χρόνια, θα περιέλθει ξανά στο Δήμο Κασσάνδρας  και οχι στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όπως προβλέπεται από σχετικό άρθρο του καταστατικού του σωματείου, σήμερα.  "Δυστυχώς ένα έργο που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί, βρίσκεται ακόμα στην αρχή, με κίνδυνο μετά από νέες αστοχίες που εξελίσσονται, να κινδυνεύει να χαθεί"σχολίασε ο κ. Παπαγιάννης. 

 

 

Έργο 600.000 ευρώ μέσω Leader

Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον τόπο και τον αθλητισμό, που ξεκίνησε η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου και υλοποιεί η τωρινή. Ο δήμος Κασσάνδρας είναι ο μόνος δήμος στη Χαλκιδική που δεν διαθέτει κλειστό γυμναστήριο.

Το κλειστό γυμναστήριο Κασσάνδρας, με έδρα την Καλλιθέα, είναι προϋπολογισμού 599.825,20 ευρώ, φορέας υλοποίησης θα είναι η ΑΝΕΤΧΑ Α.Ε. και το έργο αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση εντός του 2023.

 

Το γυμναστήριο θα κατασκευαστεί έχοντας ελεύθερο ύψος εσωτερικά τα 9,5μ κατά μέσο όρο και διαστάσεις στεγάστρου 27,10μ χ 35μ. ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις και για τοπικούς και διασυλλογικούς αγώνες.

Στον ανοιχτό χώρο θα υπάρχουν κυλιόμενες κερκίδες με διαζώματα χωρητικότητας περίπου 180 ατόμων.

 

Ο χώρος των βοηθητικών λειτουργιών θα είναι κλειστός και θα περιλαμβάνει είσοδο, το χώρο υποδοχής - ελέγχου, κυλικείο, ιατρείο – φυσικοθεραπευτήριο, WC, WC AMEA, δύο αποδυτήρια, ξεχωριστό αποδυτήριο ΑΜΕΑ και αποθήκη-γραφείο προπονητή.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα