Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Πολύγυρος: Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου -ΦΩΤΟ-

Εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στον Πολύγυρο παρουσία εκπροσώπων φορέων και ποντιακών Σωματείων της Χαλκιδικής. 

 

Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέστηκε Δοξολογία και στις 11 το πρωί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πλατεία Παραλή (συντριβάνι).

 

Ομιλία για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου εκφώνησε ο πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Πολυγύρου, Παναγιώτης Μιχαηλίδης,  στο Μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Όπως επισημάνθηκε από τον κ. Μιχαηλίδη, οι εκδηλώσεις αυτές σκοπό έχουν να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκησαν από το 1916 έως και το 1923 και είχαν ως αποτέλεσμα να μετατρέψουν τον λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.

 

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν οι βουλευτές Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα και Απόστολος Πάνας, η δήμαρχος Κασάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου, Χρήστος Βορδός, η πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Προποντίδας, Δέσποινα Ραμανδάνη, ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Νίκος Χριστοδούλου και εκπρόσωποι Ποντιακών Συλλόγων της Χαλκιδικής. 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα