Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Χαλκιδική: Που θα λειτουργήσουν τα 6 Πυροσβεστικά Κλιμάκια εποχικών αναγκών

Έξι συνολικά Πυροσβεστικά Κλιμάκια εποχικών αναγκών ιδρύονται στους Δήμους της Χαλκιδικής, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στη διάρκεια σύσκεψης στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

 

  • Στο Δήμο Αριστοτέλη ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής της ΠΕ Χαλκιδικής, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης «Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Κράγια».

  • Στο Δήμο Αριστοτέλη ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Ουρανούπολη της ΠΕ Χαλκιδικής, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Σταγείρων Ακάνθου.
  • Στο Δήμο Κασσάνδρας ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Αγία Παρασκευή της ΠΕ Χαλκιδικής, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Πολυγύρου.
  • Στο Δήμο Νέας Προποντίδας ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τα Μουδανιά της ΠΕ Χαλκιδικής, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Πολυγύρου και θα εγκατασταθεί στον σταθμό αποχιονισμού.

  • Στο Δήμο Πολυγύρου ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τα Πλανά της ΠΕ Χαλκιδικής, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Πολυγύρου. 

  • Στο Δήμο Σιθωνίας ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Σάρτη της ΠΕ Χαλκιδικής, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Πολυγύρου.

Τα εν λόγω Πυροσβεστικά Κλιμάκια δεν θα διαθέτουν διοικητική αυτοτέλεια και θα στελεχώνονται από πυροσβεστικό προσωπικό Γενικών Καθηκόντων, πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης και εθελοντές πυροσβέστες, που ανήκουν στην υπηρετούσα δύναμη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών – Σταθμών υπαγωγής τους.

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά δήλωσε μεταξύ άλλων: " Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργού για την ίδρυση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγίας Παρασκευής που ενισχύει σε μεγάλο βαθμό την Πυροπροστασία της Κασσάνδρας και συμβάλλει στη διάδοση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους και επισκέπτες της Νότιας Κασσάνδρας.Από την πλευρά μας έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη στέγαση του Κλιμακίου και βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα".


«Με ικανοποίηση χαιρετίζουμε την απόφαση του αρμόδιου υπουργείου και της φυσικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος για την ίδρυση  Εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Σάρτη. Πρόκειται για μία δομή απολύτως αναγκαία για τον τόπο μας, η οποία θα συμβάλλει στην έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών πυρκαγιάς και βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο στο νότιο άκρο της Σιθωνίας, μια περιοχή με υψηλή δασοκάλυψη" ανέφερε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπ. Ντέμπλας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα