Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αντιδρά το Σωματείο Eπαγγελματιών Ουρανούπολης για τον επιδημιολογικό χάρτη στο Άγιο Όρος

Επιστολή - αίτημα απέστειλε το Σωματείο Επαγγελματιών Ουρανούπολης στον υπουργό Τουρισμού και στη Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τον τρόπο αναφοράς του επιδημιολογικού χάρτη στο Άγιο Όρος.


Το Σωματείο θεωρεί ότι κακώς και αδίκως βρίσκεται η Αθωνική Πολιτεία στην "υψηλότερη θέση της κλίμακας", σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και τονίζει ότι γενικότερα η Χαλκιδική , είναι ένας από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς και η αναφορά αυτή μόνο κακό κάνει στον τόπο.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

 

"Κύριε Υπουργέ,
σας στέλνουμε αυτή την επιστολή -αίτημα, με αφορμή την έκθεση του ΕΟΔΥ σχετικά με τον χάρτη των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα, στην οποία το Άγιο Όρος κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις.
Τους τελευταίους μήνες τόσο η χώρα μας όσο και ολόκληρος ο πλανήτης πλήττεται από την πανδημία του κορωνοϊού , covid-19. Πολύ σωστά ο ΕΟΔΥ, τα αρμόδια υπουργεία καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της νόσου, ενημερώνουν και κατευθύνουν τον κόσμο.


Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί έκθεση του ΕΟΔΥ που αναφέρει ότι : «Το Άγιο όρος παραμένει στην υψηλότερη θέση της κλίμακας, με πάνω από 50 κρούσματα κορωνοϊού ανά 100.000 πληθυσμού.»
Επειδή μας αφορά άμεσα και γνωρίζουμε ακριβώς το ιστορικό των κρουσμάτων , θεωρούμε ότι κακώς και αδίκως βρίσκεται στην "υψηλότερη θέση της κλίμακας".


Με μόλις τέσσερα (4) κρούσματα και μάλιστα όλα επαναπατρισθέντων. Τον Μάρτιο έγινε επαναπατρισμός πολλών Ελλήνων που βρισκόταν σε χώρες του εξωτερικού. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και κάποιοι μοναχοί του Αγίου Όρους που ήρθαν από Αγγλία.
Οι μοναχοί αυτοί, από την πρώτη στιγμή, με αυξημένο αίσθημα ατομικής ευθύνης, έθεσαν τους εαυτούς τους σε καραντίνα, αυστηρή, και τήρησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Τέσσερις από αυτούς, βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό. Αλλά ακριβώς επειδή τα μέτρα τηρήθηκαν στο μέγιστο , δεν κόλλησαν κανέναν και δεν είχαμε στην περιοχή ούτε καν ύποπτο κρούσμα.


Κατόπιν όλων αυτών θεωρούμε το γεγονός ότι το Άγιο Όρος συγκαταλέγεται στις κόκκινες περιοχές είναι αν μη τι άλλο άδικο και θα πρέπει να διορθωθεί καθώς στιγματίζει την περιοχή μας αρνητικά χωρίς να υπάρχει λόγος.
Η περιοχή μας , και γενικότερα η Χαλκιδική , είναι ένας από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς και η αναφορά αυτή μόνο κακό κάνει στον τόπο μας.
Παρακαλούμε να διορθωθεί, γιατί ο τουρισμός μας δεν αντέχει ακόμη ένα πλήγμα και μάλιστα άδικο και παραπλανητικό."


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα