Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Πνιγμός λουόμενου στη Βεργιά

Εικοσιτέσσερις ώρες μετά την τοποθέτηση απινιδωτή σε σχολείο της Νέας Καλλικράτειας, σημειώθηκε πνιγμός ενός άνδρα στην θάλασσα της Βεργιάς.

 

Στο σημείο υπήρχε Ναυαγοσώστης αλλά χωρίς απινιδωτή, ένα κρίσιμο θέμα που πρέπει να εξετάσουν και να διεκδικήσουν οι δήμαρχοι όλης της χώρας.

 

Παράλληλα με την ενημέρωση του 166, ειδοποιήθηκαν οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές, Χρήστος Πετρίδης και Ευαγγελία Βαβάτση, οι οποίοι προσέγγισαν με ασφάλεια και ΜΑΠ όσο πιο γρήγορα μπορούσαν, τηρώντας τις νέες οδηγίες σύμφωνα με τον COVID-19.

Παρόλο που έγινε προσπάθεια βασικής και εξειδικευμένης υποστήριξης της Ζζωής του θύματος με την άφιξη του ασθενοφόρου της Κασσάνδρειας, το θύμα δεν κατάφερε να επιστρέψει στη ζωή, είχαν παρέλθει δυστυχώς τα πρώτα κρίσιμα λεπτά που η καρδιά μπορούσε να ξεκινήσει και πάλι.

 

Συγχαρητήρια Χρήστο και Ευαγγελία για την υπέροχη προσπάθεια σας και σε όλους τους πολίτες και καταστηματάρχες της Νέα Καλλικράτεια που βοήθησαν στην αγορά και τοποθέτηση απινιδωτή στο 2ο Δημοτικό σχολείο που ήδη έχει συμμετάσχει στο πρόγραμμα Α' Βοηθειών KIDS SAVE LIVES. Τα ελληνικά σχολεία με απινιδωτή σιγά σιγά θα ξεπεράσουν τα 70.

Δεν μπορούμε να τους σώσουμε όλους γιατί είμαστε μόνο άνθρωποι.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε την ελπίδα ζωντανή, δίνοντας μια ευκαιρία σε κάθε θύμα ανακοπής.

Τι χρειάζεται; ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ.

Θέλει μόνο δύο χέρια, γνώσεις και έναν απινιδωτή σε κάθε σχολείο και κοινότητα!!!

Του χρόνου ελπίζουμε στον πύργο του ναυαγοσώστη της Βεργιάς να υπάρχει απινιδωτής. 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα