Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Χαλκιδική : Όχι σε τοπικό lockdown λένε οι φορείς

Έκτακτη σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ, Σωτήρη Τσιόδρα, στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Αιτία τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikinews.gr τέθηκε θέμα τοπικών lockdown στη Χαλκιδική, πρόταση η οποία αποκρούστηκε από τις έντονες αντιδράσεις των εκπροσώπων φορέων της Χαλκιδικής που κλήθηκαν να πουν την άποψή τους στη σύσκεψη.

Οι εκπρόσωποι φορέων της Χαλκιδικής, υποστήριξαν ότι τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών οφείλονται σε δύο μεμονωμένα περιστατικά - το ένα σε εργοστάσιο τυποποίησης ελιάς και το άλλο σε βάπτιση - τα οποία μάλιστα προέρχονται από εισαγόμενα κρούσματα. Τόνισαν ότι ένα τοπικό lockdown θα ήταν πολύ αυστηρό μέτρο, τη στιγμή που τις τελευταίες μέρες έχουν εντατικοποιηθεί τα μέτρα και οι έλεγχοι. 

 

Εξάλλου, τόνισαν ότι παρά τους χιλιάδες τουρίστες που κατέφθασαν μέχρι τώρα στη Χαλκιδική, ελάχιστα ήταν τα κρούσματα, διότι τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε καταλύματα και εστίαση, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, για τις οποίες ζητήθηκε να γίνονται αυστηρότεροι έλεγχοι.

 

"Από την πλευρά μας ζητoύμε να ισχύσει στη Χαλκιδική, ό,τι ισχύει και στην υπόλοιπη Ελλάδα" ήταν το σχόλιο του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Γιάννη Γιώργου, στο halkidikinews.gr.

 

Εν τέλει και μετά από μιας ώρας διαβούλευση, Χαρδαλιάς και Τσιόδρας ανέκρουσαν πρίμναν. Τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν πολύ αυστηροί έλεγχοι σε μπαρ και καταστήματα της Χαλκιδικής με επιβολή προστίμων, μέχρι νεοτέρας...

 

Ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας είχε στη συνέχεια τηλεδιάσκεψη με τους 13 Αντιπεριφερειάρχες της Κεντρικής Μακεδονίας και ζήτησε την πιστή τήρηση όλων των νέων μέτρων που ανακοίνωσε χθες η Περιφέρεια για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας. 

 

Στο μεταξύ, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις.

Αναφορικά με το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κ.λπ. -με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα- επεκτείνεται έως 31-08-2020.

Θ.Δ.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα