Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Πως η Χαλκιδική μπήκε στο "μάτι" του κορωνοϊού

Σε εστία μεγάλης διασποράς του κορωνοϊού αναδεικνύονται τα μεγάλα beach bar στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. 



Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής, Μάριος Πυρπασόπουλος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 επισήμανε ότι «οι αιτίες συγχρωτισμού στη Χαλκιδική ήταν τα μεγάλα κλαμπ στο πρώτο πόδι. Εκεί είχαμε τα κρούσματα. Υπήρχε ανησυχία, έγιναν μερικά μεγάλα πάρτι και τις τελευταίες ημέρες σταμάτησαν γιατί γυρνάει πολύ η αστυνομία και ρίχνει πρόστιμα και κλείνει τα μαγαζιά. Εχει μαζευτεί η κατάσταση».



Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί τώρα στη Χαλκιδική δήλωσε: «Υπάρχουν μικρές εστίες δεξιά και αριστερά, χωρίς κάτι ανησυχητικό προς το παρόν. Στο εργοστάσιο είναι ελεγχόμενη η κατάσταση. Με την είσοδο του τουρισμού ήταν αναμενόμενο. Οι περισσότεροι πάντως είναι ασυμπτωματικοί».



Μεγάλο πρόβλημα φαίνεται ότι έχει προκληθεί από συναυλία σε μεγάλο beach bar στη Χανιώτη όπου φέρεται να βρέθηκαν  2.000 άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας.



Είναι πολλές οι ιχνηλατήσεις σε κρούσματα κορωνοϊού που έχουν οδηγήσει σε αυτό το bar και τη συγκεκριμένη συναυλία στις 2 Αυγούστου, όπου τραγούδησε γνωστός καλλιτέχνης.



Ο Σωτήρης Τσιόδρας, που μετέβη εσπευσμένα στο Ασβεστοχώρι, μετά την είδηση ότι 36 άτομα που μένουν ή εργάζονται σε οίκο ευγηρίας είναι φορείς του ιού, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η μετάδοση έγινε από νεαρό που παρευρέθηκε σε συναυλία.



Σύμφωνα με το thestival.gr, θετικοί βρέθηκαν και τρεις μπάρμαν που ετοίμαζαν ποτά, καθώς και αθλητής από επαγγελματική ομάδας ποδοσφαίρου. Εργαζόμενους κατήγγειλε στο thestival ότι ζητήθηκε από το προσωπικό απόλυτη εχεμύθεια, ωστόσο κάποιοι το θεώρησαν λάθος και μίλησαν.



Πάντως η έκρηξη κρουσμάτων σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει την παρέμβαση εισαγγελέα.

Ο προϊστάμενος Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκατζιάς, διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το γηροκομείο, για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για διασπορά.

Στον οίκο ευγηρίας επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη 36 κρουσμάτων , εκ των οποίων οι 33 είναι ένοικοι και οι 3 εργαζόμενοι.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα