Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η αντίδραση της Δημάρχου Κασσάνδρας για τα τα διαδοχικά lock downs

Με αιχμηρή ανακοίνωση σχολίασε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά την ανακοίνωση Χαρδαλιά για συνέχιση των περιοριστικών μέτρων στη Χαλκιδική. 

 

Η κ. Χαλκιά επισημαίνει ότι  η κατάσταση στη Χαλκιδική και ειδικά στην Κασσάνδρα με τη διαδοχική ισχύ των αυστηρότατων μέτρων υγειονομικής προστασίας των πολιτών με αφορμή την πανδημία του covid-19, έχει φτάσει στο απροχώρητο.

 

Η δήμαρχος αναφέρει: 

"Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνδημότες μου που υποφέρουν οικονομικά από την κρίση που επέφεραν τα διαδοχικά lock downs δηλώνω ότι η Κασσάνδρα πλέον δεν αντέχει άλλη πίεση.

Ήδη, οι δημότες έχουν δει τη σεζόν να καταρρέει και τα έσοδα τους να εκμηδενίζονται.

Και ερωτώ: 

1.Η Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει σε χρόνο άμεσο και με υπευθυνότητα σε όλα τα παραπάνω καθώς η επιβολή των μέτρων για περισσότερο από έναν μήνα οδήγησε σε οικονομικό ναυάγιο το Νομό και ειδικά την τουριστική αγορά της Κασσάνδρας.

2.Γιατί η Χαλκιδική και η Κασσάνδρα έχουν στοχοποιηθεί φέτος το καλοκαίρι ενώ κρούσματα παρουσιάζονται σε όλη την Ελλάδα;

Θα απαντήσουν η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο ή θα μείνουν μετέωρα τα ερωτήματα αυτά, όπως αναπάντητη και μετέωρη έμεινε και η κοινή επιστολή που συνυπογράψαμε όλοι οι Δήμαρχοι της Χαλκιδικής και ο Αντιπεριφερειάρχης και την αποστείλαμε στον Υφυπουργό κ. Χαρδαλιά;

Αναλογίστηκε ποτέ κανείς στην Κυβέρνηση αν η απαξίωση της επιστολής μας πολλαπλασίασε την αγωνία των πολιτών;

3. Ποια μέτρα οικονομικής στήριξης και φοροελάφρυνσης σχεδιάζει να λάβει η Κυβέρνηση για την οικονομική στήριξη των Χαλκιδικιωτών που επλήγησαν από τα διαδοχικά lock downs;

Είναι εξόχως σημαντικό να μην αφήσει η Κυβέρνηση τους πολίτες αβοήθητους και φυσικά δε θα δεχτούμε να μετακυλήσουν την ευθύνη στήριξής τους στους Ο.Τ.Α της Χαλκιδικής γιατί, δυστυχώς, και αυτό εύχομαι να το αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση, τα Δημοτικά Ταμεία δεν αντέχουν να καλύψουν σχεδόν ούτε τις ανελαστικές δαπάνες.

4. Η υπεύθυνη Πολιτεία οφείλει να υπερασπίζεται στο ακέραιο το ρόλο της και να μη λειτουργεί άκριτα ή άδικα εις βάρος περιοχών που παραμένουν "καθαρές". 

Θα το πράξει; 

Περιμένω.

Η αναστάτωση που προκαλείται στην τοπική κοινωνία και εκφράζεται έντονα από κάθε πλευρά με πρώτο αποδέκτη το Δήμο και τους Δημάρχους πρέπει να λήξει, τώρα."


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα