Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Απ. Πάνας ζητεί πλήρη ενημέρωση για το προσωπικό όλων των δομών Υγείας της 5ης ΥΠΕ

Με Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης σχετικών Εγγράφων από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, στο πλαίσιο πανεθνικής καμπάνιας του Κινήματος Αλλαγής, παρενέβη αυτή τη φορά ο Βουλευτής Χαλκιδικής Απ. Πάνας σε σχέση με την κατάσταση προσωπικού των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής καθώς και της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης.


Στη συνολική κοινοβουλευτική παρέμβαση επισημαίνεται, πως παρατηρούνται ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας αστικού (ΠΕΔΥ)  και περιφερειακού τύπου και ΤΟΜΥ και αδυνατούν να ανταποκριθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό στην περίθαλψη και νοσηλεία των κρουσμάτων COVID-10 σε συνθήκες εντελώς πρωτόγνωρες υγειονομικά για τη χώρα μας σε μια πανδημία που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οι  ελλείψεις προσωπικού αφορούν  βασικές ειδικότητες γιατρών και νοσηλευτών και άλλων επαγγελμάτων υγείας σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας ιδιαίτερα της Περιφέρειας. Πολλά Κέντρα Υγείας περιφερειακού τύπου αδυνατούν να υποστηρίξουν την 24ωρη λειτουργία τους με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση του COVID-19.



Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά : «Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, να ανασυγκροτήσει και να ενισχύσει με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό τις Δομές Υγείας της χώρας με βάση τα οργανογράμματα, ιδιαιτέρως πλέον για την αντιμετώπιση του COVID-19.Με τη συνολική αυτή κοινοβουλευτική παρέμβαση, ζητώ πλήρη ενημέρωση της κατάστασης για το προσωπικό των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ της 4ης ΥΠΕ και των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.»
 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα