Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δήμος Ν. Προποντίδας: Μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού

Από τη Ν. Καλλικράτεια ξεκίνησαν οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας, που είναι αφιερωμένη στο σκοπό αυτό.


Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ο Δήμος Ν. Προποντίδας στοχεύει στην ενημέρωση δίνοντας έμφαση στην αξία της πρόληψης, καθώς ο καρκίνος του μαστού, αν και  ιδιαίτερα συχνός στις γυναίκες, μπορεί να νικηθεί, αν διαγνωστεί έγκαιρα.


Λόγω των ιδιαίτερων φετινών συνθηκών  και την απαγόρευση των ανοιχτών εκδηλώσεων ο Δήμος, η Κοινωφελής Επιχείρηση, το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο στήριξαν με ομαδική συμμετοχή την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης “Sail for Pink” του Συλλόγου “Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης" Άλμα Ζωής Ν.Θεσσαλονίκης και διοργάνωσαν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με διανομή σχετικού ενημερωτικού υλικού.


« Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες, που παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στη ζωή μας και στις οποίες πρέπει να  υπενθυμίζουμε με κάθε τρόπο την αξία της πρόληψης, γιατί η ζωή τους έχει για όλους μας μεγάλη αξία, μας είναι πολύτιμες.
Ο Δήμος έχει καθιερώσει τα τελευταία δύο χρόνια δράσεις ευαισθητοποίησης-ενημέρωσης και υλοποίησε το Πρόγραμμα των δωρεάν μαστογραφιών στην προσπάθεια του να περάσει σε όλες τις κυρίες  το μήνυμα ότι η πρόληψη είναι σωτήρια» δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν αύριο στα Ν. Μουδανιά και στη Ν. Τρίγλια και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη στο Λάκκωμα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα