Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

Ε Επικαιρότητα

Ερώτηση Γ. Βαγιωνά στη Βουλή για τα πρόβληματα των αρτοποιών

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου κατέθεσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Βαγιωνάς, για το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των αρτοποιών στην Ελλάδα.

 

Χιλιάδες αρτοποιεία, που τηρούσαν τις προβλέψεις του νόμου του 2005 σχετικά με τη λειτουργία τους, καλούνται εκ των υστέρων να συμμορφωθούν με τις διατάξεις του νόμου του 2007. Με βάση τον νόμο αυτό, θα πρέπει οι εγκαταστάσεις τους να είναι 110 τ.μ. με 3,5 μ. Ύψος και θα πρέπει οι αρτοποιοί να προχωρήσουν στις αλλαγές αυτές μέχρι την 31η Μαρτίου 2017.

 

Με δεδομένη την κατάσταση της οικονομίας και τα τεράστια έξοδα που θα επιφέρει η συμμόρφωση με τον νόμο, πολλά από τα αρτοποιεία κινδυνεύουν με λουκέτο.

 

Κατόπιν τούτων, ο κ. Βαγιωνάς ρωτά τον αρμόδιο υπουργό εάν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση για τη συμμόρφωση με τις διατάξεις του νόμου και τι προτίθεται να κάνει για να μην αξαναγκαστούν σε λουκέτο οι χιλιάδες αυτές επιχειρήσεις.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα