Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εκοιμήθη ο Γέροντας Τιμόθεος της Μονής Ιωάννου του Ρώσου στο Πευκοχώρι

Εκοιμήθη ο Ηγούμενος του Ησυχαστηρίου του Οσίου Ιωάννου Ρώσου στο Πευκοχώρι, Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Τσότρας σε ηλικία 90 ετών.



Ο Γέροντας Τιμόθεος Τσότρας υπήρξε μια φωτισμένη μορφή της Εκκλησίας και διακόνησε επί μακρόν τους πιστούς όχι μόνο της Κασσάνδρας αλλά και όλης της χώρας που προσέφευγαν στο Ιερό Ησυχαστήριο, το οποίο ο ίδιος ίδρυσε το 1989 στη μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου που τιμάται στις 27 Μαΐου.


Στο Ιερό Ησυχαστήριο μάλιστα, φυλάσσεται τμήμα του σκηνώματος, του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου, ενώ ένα ολόκληρο άφθαρτο ιερό λείψανό του φυλάσσεται στην εκκλησία του στο Προκόπι Ευβοίας.


Ο Γέροντας Τιμόθεος με πραότητα και εν Χριστώ Αγάπη προς όλους τους πιστούς, υπήρξε φάρος ελπίδας και παρηγοριάς πολλών ανθρώπων. Διακόνησε επι σειρά ετών την Ενορία της Κασσάνδρειας, άσκησε εκπαιδευτικό έργο στην Κασσάνδρα και δεν έπαυε παρά την προχωρημένη ηλικία του να κηρύττει το Λόγο του Κυρίου στην Κατηχητική διδασκαλία του.


Η Κασσάνδρα θρηνεί για τον πεφωτισμένο ιερέα της που καταγόμενος από την Εύβοια, έφθασε στην περιοχή και διακόνησε τους πιστούς με αγάπη για περίπου 60 χρόνια.

 

Συλλυπητήριο μήνυμα της Δημάρχου Κασσάνδρας

"Με ανείπωτη θλίψη αποχαιρετούμε τον προσφιλή μας Γέροντα Τιμόθεο, Καθηγούμενο  του Ιερού Ησυχαστηρίου Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου του Ομολογητή.
Ο Γέροντας Τιμόθεος υπήρξε μια φωτισμένη μορφή της Εκκλησίας που απάλυνε τον πόνο και προσέφερε απλόχερα αγάπη διακονώντας ως την τελευταία ημέρα του βίου του τους ανθρώπους.
Είχα την ευλογία να βρίσκομαι κοντά του από τα παιδικά μου χρόνια και να είναι το στήριγμά μου σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ζωής μου.
Οι πατρικές του νουθεσίες, η απεραντοσύνη της αγάπης και της πραότητάς του με βοήθησαν σε κάθε μου κρίσιμο βήμα.
Αισθάνομαι συντετριμμένη.
Η φωτεινή του ψυχή θα μας συντροφεύει πια από τον Παράδεισο.
Ας είναι εν Κυρίω αναπαυμένος."


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα