Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Κ. Μάλαμα για την υποστελέχωση του ΕΦΚΑ στον Πολύγυρο

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κατέθεσε εσπευσμένα η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με το πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με την υποστελέχωση του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ στον Πολύγυρο.


Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, στις 30 Δεκεμβρίου συνταξιοδοτήθηκε ο Διευθυντής του Υποκαταστήματος, ενώ τον Σεπτέμβριο είχε συνταξιοδοτηθεί και η Προϊσταμένη του Τμήματος Εσόδων. Με ευθύνη της Διοίκησης του ΕΦΚΑ και της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας όλους αυτούς τους μήνες δεν λήφθηκε καμία μέριμνα για να οριστούν νέα στελέχη σε αυτές τις θέσεις, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποιος που να μπορεί να υπογράψει μια σειρά από διοικητικές πράξεις που αφορούν χιλιάδες πολίτες της Χαλκιδικής.


Η απαξίωση της υπηρεσίας έχει οδηγήσει σε ολοκληρωτική εμπλοκή σε κρίσιμες συναλλαγές των ασφαλισμένων με το δημόσιο και σε τεράστια ταλαιπωρία. Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον αρμόδιο Υπουργό και την Διοίκηση του ΕΦΚΑ να σπεύσουν, ώστε να οριστεί άμεσα Διευθυντής και Προϊστάμενος Τμήματος Εσόδων στο Υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στον Πολύγυρο.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

Το τοπικό υποκατάστημα του Μισθωτών ΕΦΚΑ του Πολυγύρου Χαλκιδικής παραμένει διοικητικά ακέφαλο, μετά από την συνταξιοδότηση του Διευθυντή του και της Προϊσταμένης του Τμήματος Εσόδων. Η μη αντικατάσταση τους, (ο μεν Διευθυντής συνταξιοδοτήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου, η δε Προϊσταμένη τον Σεπτέμβριο) κι η παντελής απουσία μέριμνας από την διοίκηση του Οργανισμού, για την αντικατάσταση τους, έχουν οδηγήσει χιλιάδες ασφαλισμένους σε γραφειοκρατικό αδιέξοδο. Οι υπάλληλοι αδυνατούν να ολοκληρώσουν εργασίες, καθώς δεν υπάρχει υπογραφή προϊσταμένου, ενώ οι πολίτες δεν μπορούν να υπαχθούν σε ρυθμίσεις και να προχωρήσουν τις υποθέσεις τους.
- Επειδή είναι απαράδεκτο να αφήνεται ακέφαλο το μεγαλύτερο υποκατάστημα Μισθωτών του ΕΦΚΑ στη Χαλκιδική.
- Επειδή είναι αδύνατον να ανταποκριθεί ο ΕΦΚΑ του Πολυγύρου στις αρμοδιότητες του χωρίς Διευθυντή και Προϊστάμενο.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :
Πότε θα οριστεί Διευθυντής και Προϊστάμενος στο Α' Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Χαλκιδικής (Πολύγυρου) του ΕΦΚΑ;


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα