Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δωρεά rapid tests στα Κ.Υγείας Ν. Καλλικράτειας, Ν. Μουδανιών και Κασσάνδρας

Παραδόθηκαν τριακόσια Rapid Test αντιγόνου για την ανίχνευση της λοίμωξης COVID-19, στα Κέντρα Υγείας Ν. Καλλικράτειας,  Ν.Μουδανιών  και Κασσάνδρας, δωρεά της εταιρείας PROGNOSIS BIOTECH S.A.


Η δωρεά προέρχεται από μια καινοτόμο, αμιγώς ελληνική εταιρεία βιοτεχνολογίας, η οποία πριν από λίγους μήνες ξεκίνησε και την παραγωγή ιατροτεχνολογικών προϊόντων, αναπτύσσοντας τεστ για τον κορονοϊό.
Τα τεστ είναι απλά στη χρήση και αποτελούν μέθοδο ταχείας αναγνώρισης (εντός 15 λεπτών) ατόμων θετικών στον ιό, έχουν λάβει την απαραίτητη έγκριση από τον ΕΟΦ, καθώς και την πιστοποίηση “CE IVD” για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα.



Τη δωρεά παρέδωσε στους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας, ο Υπεύθυνος Μάρκετιγκ Κώστας Ζαράλης της PROGNOSIS BIOTECH S.A. παρουσία του Γραμματέα της Βουλής και Βουλευτή Χαλκιδικής, Απόστολου Πάνα, ο οποίος είχε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την πραγματοποίησή της, έπειτα από σχετικές επαφές με την εταιρία.



Ο κ. Πάνας ανάφερε: «Τις κρίσιμες αυτές ημέρες, που η πανδημία του COVID-19 πλήττει τον τόπο μας, θέλω να ευχαριστήσω την εταιρεία PROGNOSIS BIOTECH που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μου, να στηρίξει έμπρακτα τις προσπάθειες  του υγειονομικού προσωπικού στον αγώνα που καταβάλει για τον περιορισμό της νόσου Covid-19 και την προστασία των πολιτών της Χαλκιδικής. Σήμερα παραδόθηκαν 300 rapid test για την ανίχνευση κρουσμάτων κορωνοϊού στα Κέντρα Υγείας Ν.Καλλικράτειας, Ν. Μουδανιών και Κασσάνδρας. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά για το ενδιαφέρον τους και παράλληλα να επισημάνω, πως η δωρεά προέρχεται από μια καινοτόμο, αμιγώς ελληνική εταιρεία αναδεικνύοντας τις δυνατότητες των Ελλήνων επιστημόνων».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα