Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Καθάρισαν τις όχθες του Ολύνθιου στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δράσης που οργάνωσε ο Δήμος Πολυγύρου

Με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η περιβαλλοντική δράση στις όχθες του ποταμού Ολύνθιου που διοργάνωσε ο Δήμος Πολυγύρου, η Τοπική Κοινότητα και συμμετείχαν οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι της Ολύνθου.

 

Με σύμμαχο τον καλό καιρό δεκάδες εθελοντές, συγκεντρώθηκαν στις 11:00 το πρωί στο κοινοτικό κατάστημα και με οχήματα και αγροτικά μηχανήματα κατευθύνθηκαν στον Ολύνθιο. Φορώντας γάντια γέμισαν μεταξύ άλλων μεγάλες μαύρες σακούλες απορριμμάτων με σκουπίδια από τις όχθες του ποταμού με τη βοήθεια υπαλλήλων, μηχανημάτων και εργαλείων του Δήμου.

 

Τα απορρίμματα που συλλέχθηκαν συνδέονται κυρίως με αγροτικές δραστηριότητες (μπουκάλια και σακούλες φυτοφαρμάκων) δραστηριότητες αναψυχής (χάρτινα και πλαστικά πιάτα/ποτήρια, σακούλες, μπουκάλια κλπ) οικοδομικά υλικά, ελαστικά και σαμπρέλες οχημάτων, ηλεκτρικές συσκευές, παλιά έπιπλα κα.

Ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου, Δημήτριος Ζαγγίλας, και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ολύνθου, Νικόλαος Αυγέρης, έδωσαν το «παρών» στην παρέμβαση, εξήραν την μαζική συμμετοχή και το ζήλο των εθελοντών, τους οποίους και ευχαρίστησαν, ενώ επισήμαναν ότι ο Δήμος θα στηρίξει και στο μέλλον κάθε ανάλογη πρωτοβουλία, που συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Παρόντες ήταν ακόμα ο Δημοτικός Σύμβουλος, Άγγελος Ζαβράκογλου, και οι πρόεδροι των συλλόγων της Ολύνθου.

 

Με αυτή την ενέργεια η Δημοτική Αρχή θέλησε να καταδείξει πόσο σημαντική είναι η προστασία του περιβάλλοντος αλλά και να συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκίνησε για τη διάδοση της ιδέας της συμμετοχής και του εθελοντισμού. Όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν την υπόσχεση η δράση να επαναληφθεί με ακόμη περισσότερους κατοίκους και συλλόγους του ευρύτερου Δήμου να συνεισφέρουν εθελοντικά.

Στην περιβαλλοντική αυτή δράση συμμετείχαν:

• Δήμος Πολυγύρου - Τοπική Κοινότητα Ολύνθου

• Πολιτιστικός Σύλλογος Ολύνθου

• Αθλητικός Σύλλογος Ολύνθου

• Σύλλογος Γυναικών Ολύνθου

• Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου

• Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Ολύνθου

• Αγροτικός Συνεταιρισμός Ολύνθου

• ΚΑΠΗ Ολύνθου

• Και όλοι οι κάτοικοι της Ολύνθου


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα