Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Καθαρισμός του βυθού των Ν. Μουδανιών

Μία σημαντική δράση με πολύτιμα περιβαλλοντικά οφέλη πραγματοποίησε ο  Δήμος Ν. Προποντίδας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Ν. Μουδανιών.

 

Συγκεκριμένα, προχώρησαν στον καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής των Ν. Μουδανιών από βυθισμένες βάρκες. Επαγγελματίες δύτες ανέλαβαν τον εντοπισμό και διευκόλυναν την ανέλκυση των  βαρκών με τη βοήθεια γερανού ξηράς.


Σκοπός ήταν να καθαρισθεί ο βυθός από βάρκες, οι οποίες αν συνεχίσουν να παραμένουν στο βυθό, δημιουργούν εστίες μόλυνσης και επιβαρύνουν περιβαλλοντικά την περιοχή.


Η συγκεκριμένη μάλιστα δράση έχει πραγματοποιηθεί ξανά στο παρελθόν και, ως μία καλή πρακτική σε βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία, κατατέθηκε στο πλαίσιο διαγωνισμού στην  ΕΕΠΦ, που χειρίζεται το διεθνές πρόγραμμα "Γαλάζια Σημαία" στη χώρα μας. Η ΕΕΠΦ θα επιλέξει τις τρεις καλύτερες πρακτικές, που θα προκριθούν στη συνέχεια σε Διεθνή Διαγωνισμό.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα