Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Ήλιος με... δόντια στη Χαλκιδική - Που χρειάζονται αλυσίδες

Με χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό ξύπνησε η Χαλκιδική και από νωρίς το πρωί Περιφέρεια και Δήμοι καθαρίζουν με εκχιονιστικά και αλατοδιανομείς τους δρόμους.


Ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Επίσης ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων οχημάτων, από το 54 έως το 85 χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.



Η κυκλοφορία των οχημάτων, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής οδικά σημεία:


•    από το 49 έως το 110 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ιερισσού,
•    από το 29 έως το 62 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου,
•    από το 31 έως το 50 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Πολυγύρου - Ιερισσού,
•    από το 23 έως το 45 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ρεντίνας - Ουρανούπολης,
•    στην επαρχιακή οδό Μεταμόρφωσης - Μεταγγιτσίου,
•    στην επαρχιακή οδό Βάβδου - Σημάντρων,
•    στην επαρχιακή οδό Σανών - Δουμπιών,
•    στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου - Βαρβάρας,
•    στην επαρχιακή οδό Αρναίας - Στανού,
•    στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Πλανών,
•    από το 1 έως το 10 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Παλαιοχωρίου - Αγ. Νικολάου,
•    στα δημοτικά διαμερίσματα Πολυγύρου, Ταξιάρχη, Βάβδου, Σανών, Παλαιοκάστρου και Δουμπιών,
•    από διασταύρωση Βάβδου έως Βάβδο και
•    στις δασικές οδούς Παλαιόχωρας - Ταξιάρχη, Πολυγύρου - Ταξιάρχη και Βραστάμων - Ταξιάρχη.

Η τροχαία Χαλκιδικής εφιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

📘 Το βιβλίο του Ιωάννη Βογιατζή «Εκθέσεις στον ήλιο» παρουσιάζεται το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Τρίγλιας. Την παρουσίαση διοργανώνουν ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις "Αρμός".

🎭 Το θεατρικό έργο «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη ανεβαίνει στη Νέα Τρίγλια, στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίων. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε δύο βραδιές, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Τρίγλιας.

🎭 Η εφηβική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Φάρος" παρουσιάζει το έργο "Η φάρμα των ζώων" του Τζορτζ Όργουελ, σε σκηνοθεσία Μίνας Βλαστού, το Σάββατο 24, την Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 20.30, στο Δημοτικό θέατρο Ν. Μουδανιών.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα