Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Όχι στην υποστελέχωση του ταχυδρομείου της Ιερισσού

Την απαίτηση να σταματήσει η υποστελέχωση του ταχυδρομικού καταστήματος της έδρας του Δήμου Αριστοτέλη, Ιερισσού, διαμηνύει το Δημοτικό Συμβούλιο Αριστοτέλη στην Κυβέρνηση και στη Διοίκηση των ΕΛΤΑ, με ψήφισμα που εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του σώματος.


Σε αυτό κατέληξαν ομόφωνα οι παριστάμενοι σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης «Ομοφωνία» και των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης «Συμμαχία Πολιτών» και «Απαλλαγή», ενώ απουσίαζε από τη συνεδρίαση η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Ισχυρός Αριστοτέλης».

 

Το κείμενο του ψηφίσματος που περιλαμβάνει και προτάσεις αντιμετώπισης του προβλήματος, εντάχθηκε σε έγγραφο του Δήμου που απέστειλε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, με αποδέκτες τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Α. Καραμανλή, τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας των ΕΛ.ΤΑ..

 

Αναλυτικά σε αυτήν επισημαίνονται τα εξής:

Ως γνωστόν στην Χαλκιδική λειτουργούν δεκατέσσερα (14) ταχυδρομεία, δύο (2) σε κάθε Δήμο και το Άγιον Όρος, με εξαίρεση το Δήμο Σιθωνίας που αριθμεί τέσσερα (4). Η Ιερισσός είναι η έδρα του Δήμου Αριστοτέλη, οικονομικό, πληθυσμιακό, συγκοινωνιακό και χωροταξικό κέντρο του Δήμου καθώς και η μεγαλύτερη σε μόνιμους κατοίκους πόλη της Β.Α. Χαλκιδικής.

Στα γεωγραφικά όρια της Ιερισσού δραστηριοποιούνται σημαντικές τουριστικές μονάδες και επιχειρήσεις, υπάρχουν σχολεία όλων των βαθμίδων στα οποία φοιτούν μαθητές από όλο τον Δήμο και επίσης εδρεύουν δημόσιες υπηρεσίες.  Το ταχυδρομικό κατάστημα της Ιερισσού λειτουργεί από την απελευθέρωση της Μακεδονίας το 1912, είναι κομβικό και εξυπηρετεί όλες αυτές τις επιχειρήσεις καθώς και το μοναδικό κατοικημένο νησί της Κ. Μακεδονίας, την Αμμουλιανή. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ο όγκος εργασιών παραμένει σταθερός.

Κατά την περίοδο του κατ’ οίκον περιορισμού λόγω της πρωτοφανούς πανδημίας του κορωνοϊού υπερδιπλασιάστηκε και συνεχίζει εξαιρετικά αυξημένος σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Για τους λόγους που προαναφέρθηκαν και επειδή πληροφορούμαστε ότι τα ΕΛ-ΤΑ προσανατολίζονται να συμπτύξουν τα δύο (2) δρομολόγια Αστικό και Αγροτικό σε ένα, προτείνουμε την άμεση πρόσληψη δύο (2) υπαλλήλων, εάν δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση των αποχωρούντων με δύο (2) μόνιμους, καθώς επίσης πρέπει να προσληφθεί άμεσα ένα (1) άτομο εσωτερικής εκμετάλλευσης επειδή στο υπό αναφορά κατάστημα εξυπηρετεί το κοινό μόνο η Προϊσταμένη.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα