Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Καθαρισμός στο λιμάνι της Νέας Σκιώνης

Δύτες της περιβαλλοντικής οργάνωσης i-Sea βούτηξαν στο λιμάνι της νέας Σκιώνης για να καθαρίσουν από σκουπίδια και φερτά υλικά. Συγκέντρωσαν παλιά δίχτυα, λάστιχα, σίδερα και ογκώδη αντικείμενα αλιείας και πλαστικά που εντόπισαν στο βυθό της θάλασσας.


Την ίδια ώρα μηχανήματα του δήμου καθάρισαν τις ακτές εκατέρωθεν του λιμανιού από φύκια, ξύλα και σκουπίδια.
Συνεργεία καθαρισμού πρασίνου, καθάρισαν τους δρόμους, και τα πάρκα μέσα στον οικισμό και τα πρανή της επαρχιακής οδού στα όρια της κοινότητας από χόρτα.

«Θα συνεχίσουμε τις δράσεις καθαρισμού σε όλες τις παραθαλάσσιες κοινότητες του δήμου Κασσάνδρας, με στοχευμένες εξορμήσεις ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής και όπου προβλέπεται θα συνεργαστούμε εκ νέου με την περιβαλλοντική οργάνωση isea  που θα αναλάβει τον καθαρισμό του βυθού με την συνδρομή δυτών» τόνισε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Παύλος Παντζίκης και απηύθυνε έκκληση στους ντόπιους αλιείς και τους επισκέπτες να προφυλάξουν τη θαλάσσια  περιοχή από ρύπανση και να κρατήσουν το περιβάλλον καθαρό.


Ως μια ιδιαίτερα σημαντική δράση  που ευαισθητοποιεί πολίτες και αλιείς, χαρακτήρισε τον καθαρισμό του βυθού η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Κωνσταντία Λεμονή.

«Η καθαριότητα των θαλασσών και των ακτών της Κασσάνδρας είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της διοίκησης του δήμου. Είναι ιδιαίτερα  σημαντικό να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση και να  προστατεύουμε το περιβάλλον μας από οποιασδήποτε μορφής ρύπανση» τόνισε ο δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά που παρακολούθησε την εκστρατεία καθαριότητας.  Η κ. Χαλκιά ευχαρίστησε τους εθελοντές της περιβαλλοντικής οργάνωσης  ι sea  για την συνδρομή τους.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα