Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εθελοντές στο Πευκοχώρι μάζεψαν πάνω από 150.000 λίτρα σκουπίδια

Μέσα από πέντε διαφορετικές δράσεις, εθελοντές από το Πευκοχώρι περισυνέλεξαν με τα χέρια πάνω από 150.000 λίτρα σκουπίδια και ογκώδη από καίρια σημεία της  ευρύτερης περιοχής!


Είναι χαρακτηριστικό ότι το περασμένο σαββατοκύριακο, ομάδα 4 ατόμων, σε μια όχι και τόσο πολυσύχναστη παραλία, στον Άγιο Νικόλαο στο Κάνιστρο, μάζεψε 7520 λίτρα και βρέθηκαν πλαστικά μπουκάλια από το 1990!

Σε συνεργασία με τον Δήμο, ο οποίος ανέλαβε την συλλογή και απομάκρυνση των ογκωδών, από την κατασκήνωση Γκάλη αλλά και από ένα μεγάλο μέρος του Γλαρόκαβου, έχουν μαζευτεί συνολικά πάνω από 500.000 λίτρα.

Οι εθελοντές αναφέρουν:

"Έχουμε δρόμο όμως ακόμα  καθώς οι ασυνείδητοι έχουν  πετάξει σκουπίδια και μπάζα σε κάθε απίθανο σημείο.
Στην κατασκήνωση Γκάλη, μετά τον καθαρισμό, παρατηρήθηκε αύξηση του κόσμου που συχνάζει εκεί. Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα! Παρατηρήθηκε όμως ότι στα σημεία αυτά που συχνάζει ο κόσμος δημιουργούνται και πάλι εστίες σκουπιδιών!
Δεν ζητάμε να γίνουν όλοι εθελοντές και να έρχονται στις δράσεις καθαρισμού!

Ζητάμε όμως...
- να μη πετάς
- να μην αφήνεις τα σκουπίδια σου όπου να ναι
- να διδάξεις το ίδιο και στα παιδιά σου
- να κάνεις παρατήρηση στον φίλο σου
- να κάνεις έλεγχο στον υπάλληλο, κηπουρό, μάστορα που έχεις προσλάβει για το που πετάει τα υπολείμματα των εργασιών του
- να πάρεις ένα τηλέφωνο και να καταγγείλεις κάποιον που  έχει φορτωμένα μπάζα και πάει προς το βουνό ή οποιαδήποτε αλλού εκτός από εκεί που πρέπει!

Όλοι ζούμε άμεσα ή έμμεσα από το τουριστικό προϊόν που λέγεται Κασσάνδρα - Χαλκιδική!
Πολιτιστική κληρονομιά δεν έχουμε, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ομοιομορφία δεν έχουμε, πολιτιστικά δρώμενα δεν έχουμε..

Τι μένει;
Η θάλασσα, οι παραλίες, το φυσικό περιβάλλον που αντί να τα φροντίζουμε και να τα προστατεύουμε τα έχουμε μετατρέψει σε χωματερές. Όσα δωμάτια και beach bars πολυτελείας κι αν φτιάξουμε , αν τα σκουπίδια μας καταλήγουν στα δάση και στις παραλίες θα το χάσουμε το παιχνίδι,και θα το χάσουμε όλοι μαζί".

Οι εθελοντές την Κυριακή 11 Απριλίου, στις 11:00 θα καθαρίσουν τον Γλαροκαβο.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα