Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δεν ανανεώνει τις συμβάσεις εργασίας ο Δήμαρχος Κασσάνδρας - Αντιδράσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση του δημάρχου Κασσάνδρας με τους συμβασιούχους του δήμου του και αρνείται να ανανεώσει τις συμβάσεις τους. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι τους λέει  «να λύσουν τις διαφορές τους, στα δικαστήρια».

 

Στην άποψή του εμμένει  ο δήμαρχος Κασσάνδρας, Βασίλης Κυρίτσης και την εξέφρασε και κατά τη διάρκεια του χτεσινού δημοτικού συμβουλίου, που με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης συζητήθηκε το θέμα των συμβασιούχων.

 

Συγκεκριμένα οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης ζήτησαν από τη δημοτική αρχή να εφαρμόσει το νόμο για την παράταση των συμβάσεων.

 

Όπως αναφέρουν οι συμβασιούχοι, οι οποίοι παρακολούθησαν την συνεδρίαση, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευση Κ. Λειβαδιώτης «διάβασε το έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη για την άμεση εφαρμογή του νόμου για την παράταση των συμβάσεων» καθώς και το έγγραφο της Αποκεντρωμένη Διοίκηση «που διατάσσει τον δήμαρχο να προχωρήσει στην εφαρμογή του νόμου».

 

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κ. Ποτιόγλου αναφέρθηκε στο έγγραφο του Επιτρόπου, το οποίο «αναφέρει ότι οι πληρωμές των συμβασιούχων μπορούν να συνεχιστούν κανονικά».

 

Στη διάρκεια της συνεδρίασης τον λόγο πήραν και οι συμβασιούχοι, οι οποίοι κατήγγειλαν τον δήμαρχο για εμπαιγμό αφού όπως ανέφεραν «αρχικά ανανέωσε τις συμβάσεις τους αλλά εντελώς ξαφνικά τις ανακάλεσε στις 30/12/2016 με το πρόσχημα τη μη νόμιμης πληρωμής τους».

 

Ωστόσο όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι στο aftodioikisi.gr  «τώρα που  λύθηκε το θέμα της πληρωμής ο ίδιος ανακάλυψε αντισυνταγματικότητα του νόμου» και υποστήριξε ότι «δήμος δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά την ανανέωση των συμβάσεων τους», δείχνοντας όπως δηλώνουν οι εργαζόμενο «περιφρόνηση στις προϊστάμενες αρχές».

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα