Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου

Οι νέες τάσεις και στάσεις στην Ειδική Αγωγή συζητήθηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε  το Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου την Κυριακή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου.

 

Εκπαιδευτικοί και γονείς που παραβρέθηκαν στην ημερίδα πληροφορήθηκαν τους νέους τρόπους προσέγγισης και θέασης, καθώς και συνολικότερης ευαισθητοποίησης επί του θέματος της Ειδικής Αγωγής.

Η νέα τάση θέλει την Ειδική Αγωγή να προσφέρει και να ανταλλάξει θέσεις, αξίες, επιτεύγματα με τη Γενική Εκπαίδευση. Με αφορμή την ενσωμάτωση των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε σχολεία γενικής αγωγής, η γενική εκπαίδευση συνολικά μπορεί να εμπλουτισθεί μέσα από κοινά ερευνητικά προγράμματα, που απαιτεί η νέα τάση, με νέες προσεγγίσεις στη διδασκαλία με νέους ευαισθητοποιημένους επιστήμονες σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, με νέες οργανωτικές-διοικητικές και σύγχρονες επιστημονικές υποδομές.

 

"Το σχολείο μας, εκτός από πηγή μάθησης και κοινωνικοποίησης, είναι και ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των μαθητριών και μαθητών με την τοπική κοινότητα και την αμοιβαία σύνδεση και ομαλή ένταξη του ενός στον κόσμο του άλλου" επεσήμανε μεταξύ άλλων ο διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου, Σωτήρης Μπρουτζάς.

 

Την ημερίδα παρακολούθησαν ο βουλευτής, Γιώργος Βαγιωνάς, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος, η Διευθύντρια Π.Ε. Ν. Χαλκιδικής, Ευτυχία Παπανικολάου, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου, Ιφιγένεια Κυριάκου και άλλοι.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα