Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εορτασμός των Φώτων στα χωριά της Σιθωνίας -VIDEO/ΦΩΤΟ-

ΝΙΚΗΤΗ

Στη Νικήτη μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως, κλήρος και λαός τίμησαν τα Θεοφάνεια με τη ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα, όπως κάθε χρόνο.

Πολλοί νέοι θέλησαν να πέσουν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν το Σταυρό και να πάρουν την ευλογία!

 

 

ΝΕΟΣ ΜΑΡΜΑΡΑΣ

Στο Νέο Μαρμαρά ο καλός καιρός ευνόησε να γίνει η ρίψη του Σταυρού στην παραλία, παρουσία εκατοντάδων πιστών, ενώ παραβρέθηκε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κ.Ντέμπλας, η αντιδήμαρχος, Κατερίνα Γιουβαρλάκη, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.
Μικροί και μεγάλοι κολυμβητές αψήφησαν το κρύο, πέφτοντας στη θάλασσα για να πιάσουν το Σταυρό.

ΟΡΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου μετά τη Θ. Λειτουργία και τον Μεγάλο Αγιασμό κατέβηκαν στο λιμανάκι του Όρμου Παναγίας για τη ρίψη του Σταυρού.

Στον αγιασμό των υδάτων παραβρέθηκαν ο αντιδήμρχος Σιθωνίας, Γιώργος Δαλδογιάννης, ο πρόεδρος της Κοινότητας, Αγαπητός Παρδάλης, ο προϊστάμενος του Λιμενικού Φυλακίου του Όρμου Παναγίας, Σημαιοφόρος ΛΣ, Αργύριος Αργύρας και το προσωπικό του φυλακίου και πλήθος κόσμου.

Το Σταυρό έπιασε ο 13χρονος Δημήτρης Καμπάνης, που πήρε την ευλογία και το θερμό χειροκρότητα του κόσμου που παρακολούθησαν την τελετή!

 

ΣΥΚΙΑ

Μετά τη Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ναό της Συκιάς, ο πατήρ Νικόλαος και οι πιστοί μετέβησαν στην παραλία της Συκιάς, στο Πηγαδάκι, για να ρίξουν το Σταυρό.

Τα τολμηρά Συκιωτάκια έπεσαν στα παγωμένα νερά του Τορωναίου και έπιασαν το Σταυρό! Στον καθαγιασμό των υδάτων παραβρέθηκε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, ο αντιδήμαρχος, Βασίλης Ζήσιος, ο πρόεδρος της Κοινότητας, Δ. Καζάκας και άλλοι επίσημοι.

 

ΣΑΡΤΗ

Οι κάτοικοι της «ακριτικής» Σάρτης τίμησαν και φέτος τα Άγια Θεοφάνεια. Μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο ιερέας του χωριού και οι κάτοικοι πήγαν στην παραλία της Σάρτης για να ρίξουν το Σταυρό.

 

ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙ

Στο Κρωτήρι, στην ακτή Σαλονικιού οι κάτοικοι του Μεταγγιτσίου έριξαν τον Σταυρό για να αγιάσουν τα νερά και να πάρουν την ευλογία!

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα