Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Πρωτοφανής κακοκαιρία στις ΗΠΑ -VIDEO/ΦΩΤΟ-

Τουλάχιστον 5 άτομα έχουν σκοτωθεί κατά την καταιγίδα «Ράιλι» που πλήττει τα βορειοανατολικά των Ηνωμένων Πολιτειών με σφοδρές χιονοπτώσεις, ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους μεγάλης έντασης κάτι που έχει προκακέσει την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων και δρομολογίων τρένων.

 

Ένα αγόρι έξι ετών σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο δωμάτιό του την ώρα που κοιμόταν, σύμφωνα με τις αρχές του Τσέστερφιλντ της Βιρτζίνια. Στην ίδια πολιτεία ένας άνδρας 44 ετών σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο φορτηγό του, όπως ανακοίνωση η αστυνομία του Τζέιμς Σίτι. Κοντά στην Βαλτιμόρη, στην ανατολική ακτή, μια 77χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν χτυπήθηκε από ένα μεγάλο κλαδί δέντρου. Πτώση δέντρου ήταν πιθανότατα η αιτία θανάτου ενός ακόμα μικρού αγοριού 11 ετών στο Πάτναμ Βάλεϊ, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης κι ενός 70χρονου στο Ρόουν Άιλαντ.

Η σφοδρή καταιγίδα επηρεάζει μια ζώνη που εκτείνεται από το Μέριλαντ στη Μασσαχουσέτη και αναμένεται να διάρκεσει ακόμα κάποιες ώρες και να εξασθενήσει την Κυριακή.

Η ένταση της αυξήθηκε από ένα φαινόμενο που ονομάζεται «μετεωρολογική βόμβα» και χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη πτώση της ατμοσφαιρικής πίεσης.

 

Σχεδόν 1,7 εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς παροχή ηλεκτρονικού ρεύματος στις βορειοανατολικές και μεσοδυτικές ΗΠΑ και κυβερνητικές υπηρεσίες στην Ουάσιγκτον παρέμειναν κλειστές καθώς οι ριπές των ανέμων ξεπέρασαν τα 96χλμ στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

 

Στη Βοστόνη, μια ακραία παλίρροια προκάλεσε πλημμύρα στους παράκτιους δρόμους, πτώσεις δέντρων και ηλεκτρικών καλωδίων.

 

Η αστυνομία στο Κουίνσι στη Μασαχουσέτη χρησιμοποίησε φορτωτές μετωπικής φόρτωσης για τη διάσωση ανθρώπων από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

 

Η κακοκαιρία, που συνοδεύεται από χιονοπτώσεις, καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις ανέμους αναμένεται ότι θα διαρκέσει μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (απόγευμα ώρα Ελλάδας).

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες οδήγησαν τον κυβερνήτη της Βιρτζίνια Ραλφ Νόρθαμ να κηρύξει την Πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα