Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Ματωμένη Πρωτοχρονιά στην Κωνσταντινούπολη

Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης στη διάρκεια των εορτασμών για το Νέο Έτος στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους, από τους οποίους έχουν αναγνωριστεί 21 και οι 15 ή 16 απ' αυτούς είναι ξένοι, ενώ ο δράστης της επίθεσης εξακολουθεί να διαφεύγει, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

 

Η επίθεση προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 69 ανθρώπων, τέσσερις από τους οποίους έχουν τραυματισθεί σοβαρά, σύμφωνα με την ίδια πηγή. «Οι έρευνες για να βρεθεί ο τρομοκράτης συνεχίζονται. Ελπίζω ότι θα συλληφθεί σύντομα», πρόσθεσε ο τούρκος υπουργός.

 

«Άνθρωποι ποδοπατούσαν άλλους ανθρώπους»: ένας αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει την επίθεση στο νυκτερινό κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης

 

Επρόκειτο να είναι μια νύxτα ανέμελη, μακριά από τα τραύματα του 2016. Όμως δέκα λεπτά αφότου έφθασε στη Reina, την πιο διάσημη από τις ντισκοτέκ της Κωνσταντινούπολης, ο Σεφά Μποϊντάς βρέθηκε να προσπαθεί να ξεφύγει από το χάος και τον θάνατο που έσπερνε ένας ένοπλος που ήταν μεταμφιεσμένος σε Άγιο Βασίλη και είχε ανοίξει πυρ με το όπλο του.

 

«Ακριβώς τη στιγμή που ετοιμαζόμουν να καθίσω κοντά στην είσοδο, σηκώθηκε πολλή σκόνη και καπνός. Πυροβολισμοί ξέσπασαν», αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτός ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της μικρής ομάδας Beylerbeyi της Κωνσταντινούπολης.

 

Είναι 01:15 της Κυριακής (00:15 ώρα Ελλάδας) και ένας άνδρας ανοίγει πυρ εναντίον των εκατοντάδων ανθρώπων που γιόρταζαν την έλευση του Νέου Έτους στο νυκτερινό κέντρο, αφού είχε προηγουμένως σκοτώσει μπροστά στην είσοδο έναν αστυνομικό κι έναν πολίτη. Σύμφωνα με τις αρχές, 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 16 ξένοι.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα