Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

Κ Κόσμος

Κυκλοφορούν τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Σε κυκλοφορία έβγαλε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ, με τα οποία κλείνει η σειρά «Ευρώπη», τα ευρω-χαρτονομίσματα δεύτερης γενιάς. Προηγήθηκαν τα χαρτονομίσματα των 5, 10, 20 και των 50 ευρώ.

 

Οι ειδικοί της ΕΚΤ εξετάζουν ήδη την κυκλοφορία και τρίτης γενιάς χαρτονομισμάτων, με στόχο την ακόμα πιο αποτελεσματική καταπολέμηση της παραχάραξης.

 

«Είναι πιο συμπαγή και πιο βολικά στη χρήση, τα χρώματά τους είναι πιο φωτεινά και είναι ασφαλέστερα» τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λορ Λελουέτ, ειδικός στην έκδοση χαρτονομισμάτων στην ΕΚΤ.

 

Εκ πρώτης όψεως,  τα νέα χαρτονομίσματα δεν διαφέρουν πολύ από τα παλιά, εκτός από το μέγεθός τους, σύμφωνα με τον Λελουέτ, ο οποίος παρευρέθηκε στην παρουσίαση που έγινε κοντά στη Ρώμη, όπου κατασκευάστηκαν. Ενώ έχουν το ίδιο μήκος με τα υπάρχοντα, τώρα έχουν το ίδιο ύψος με το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.

 

Τα ισοϋψή χαρτονομίσματα των 50, 100 και 200 ευρώ είναι πιο εύκολα στη χρήση και μπορούν να επεξεργαστούν πιο αποτελεσματικά από μηχανές, ανέφερε η ΕΚΤ. Το μέγεθός τους είναι επίσης «καλύτερα προσαρμοσμένο σε πορτοφόλια» και έχουν «μεγαλύτερη διάρκεια ζωής» και μεγαλύτερη αντοχή στη φθορά. Σύμφωνα με τον Λελουέτ, είναι παράλληλα «εύκολο να ελεγχθούν και δύσκολο να παραχαραχθούν».

ant1news.gr

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα