Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κ Κόσμος

Σερβία: 11 πόλεις σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον κορωνοϊό

Στη Σερβία συνολικά σε έντεκα πόλεις επιβλήθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

 

Το 82,5% των νέων κρουσμάτων καταγράφεται μόνο στο Βελιγράδι. Το κλειστό στάδιο «Arena» στη σερβική πρωτεύουσα αναμένεται να αρχίσει από σήμερα να λειτουργεί ως νοσοκομείο εκστρατείας για τον Covid-19, με 500 κλίνες, καθώς η πληρότητα των νοσοκομείων αναφοράς φτάνει πια μέχρι και το 90%.

 

Ηδη από την Παρασκευή έχουν απαγορευτεί οι συγκεντρώσεις άνω των 500 ατόμων σε ανοιχτούς και των 100 σε κλειστούς χώρους, όπου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Επί σερβικού εδάφους προσγειώθηκε, εν τω μεταξύ, το Σάββατο αεροπλάνο από την Τουρκία, με φορτίο νοσοκομειακού εξοπλισμού, φαρμάκων και προστατευτικού υλικού. Κατ’ εντολήν του Ερντογάν, προορίζεται για νοσοκομεία τής -κυρίως μουσουλμανικού πληθυσμού- επαρχίας Σαντζάκ.

 

43 νέα κρούσματα στη χώρα - Εισαγόμενα από τη Σερβία τα 20

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη Δευτέρα 43 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3562, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.

 

Στο μεταξύ, όλα τα «εισαγόμενα» κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στον Προμαχώνα. Η πλειονότητα των κρουσμάτων (20) αφορά πρόσωπα προερχόμενα από τη Σερβία. Τα υπόλοιπα 16 αφορούν κατοίκους άλλων χωρών. Τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, δύο στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου και ένα στην περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής.

 

Έντονη αντίδραση της Σερβίας για την καραντίνα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, εξέφρασε την ελπίδα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αναθεωρήσει σύντομα την απόφαση που έλαβε χθες για την απαγόρευση εισόδου των Σέρβων πολιτών.

 

Ο κ. Ντάτσιτς σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στη δημόσια τηλεόραση της Σερβίας δήλωσε ότι η απόφαση της Ελλάδας λήφθηκε εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης στη Σερβία και διότι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό κάποιοι Σέρβοι τουρίστες, που πέρασαν τα σύνορα τις προηγούμενες ημέρες.

 

 

Εκτίμησε ότι, όταν η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει τη νέα αξιολόγηση των δεδομένων για την επιδημία, θα ανοίξουν και πάλι τα σύνορα της Ελλάδας για τους τουρίστες από τη Σερβία. Ο ΥΠΕΞ της Σερβίας χαρακτήρισε "δυσάρεστη και κακή την απόφαση" υπογραμμίζοντας ότι "κυρίως βλάπτει τα συμφέροντα της ίδιας της Ελλάδας".

 

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα