Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2025

Κ Κόσμος

Με λαμπρότητα τα Θεοφάνεια στο Φανάρι -VIDEO-

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκαν στο Φανάρι τα Θεοφάνεια και ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ιερούργησε στη Θ. Λειτουργία των Θεοφανείων και συλλειτουργούντων των Σεβ. Αρχιερέων Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Ανθηδώνος κ.  Νεκταρίου, Επιτρόπου του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, Μύρων κ. Χρυσοστόμου, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στεφάνου, και Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα.

Εκκλησιάστηκαν ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Άγκυρα, Εξοχ. κ. Andrii Sybiha και ο Γενικός Πρόξενος της ίδιας χώρας στην Πόλη, Εντιμ. κ. Oleksandr Gaman, με τους οικείους τους, η Πρόξενος της Ελλάδος κ.Δανάη Βασιλάκη, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε. και πλήθος πιστών από την Πόλη, τηρουμένων των μέτρων προστασίας από την πανδημία.

 Ακολούθως λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και με την παρουσία αρκετών πιστών τελέστηκε η κατάδυση του τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο.
Δυο πιστοί βούτηξαν στα κρύα νερά του Κεράτιου όπως ορίζει η παράδοση της ημέρας για να πιάσουν τον Σταυρό. Ο Βασίλης Κιουρκτσού, εργαζόμενος στο Πατριαρχείο, ήταν αυτός που πήρε το Σταυρό από τη θάλασσα και ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσέφερε ως ευλογία χρυσό επιστήθιο σταυρό.

Ο καθαγιασμός των υδάτων έγινε και στην Πρίγκηπο, στην προκυμαία απέναντι από το Δημαρχιακό Μέγαρο, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριο.
Επίσης στην αποβάθρα της Πύλης του Ρόδου (Narlikapi) από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμο.

 

🎅 Τη Γιορτή Τσιγαρίδας, μια αυθεντική, παραδοσιακή γιορτή γεμάτη γεύσεις και άρωμα παράδοσης, διοργανώνει η Κοινότητα Πορταριάς την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στο ΚΑΠΗ του χωριού, προσκαλώντας κατοίκους και επισκέπτες να γιορτάσουν όλοι μαζί, να δοκιμάσουμε την παραδοσιακή τσιγαρίδα και να ανταλλάξουν ευχές για τη νέα χρονιά!.

🎄 Μία συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, διοργανώνει την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου στις 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου, ο Δήμος Πολυγύρου, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Νίκος Κατραντσιώτης, Παύλος Κούτριος, Βασίλης Λαφαζάνης, Μαρία Λαφαζάνη, Θεόδωρος Σαράφης και Έφη Ψωμαδέλλη. Μαζί τους η Μικτή Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Σημειώνεται ότι θα υπάρχει κουμπαράς για ενίσχυση του Συλλόγου “Αγάπη”.

 

🎁 ❄️ ⭐  🕯️ ☃️ 🦌 🔔


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα