Τρίτη, 10 Μαρτίου 2026

Κ Κόσμος

Εορτασμός των Φώτων στην παιπαλόεσσα Ίμβρο -ΦΩΤΟ-

Τα Φώτα εορτάστηκαν για μια ακόμα χρονιά στην ξεχασμένη ή και άγνωστη σε πολλούς Ίμβρο!


Οι αρχές του τόπου επέτρεψαν μέσα στα γνωστά σε όλους πλαίσια προστασίας από τον κορωνοϊό, να γιορτάσουν οι Χριστιανοί τη μεγάλη εορτή των Φώτων και του αγιασμού των υδάτων.


Έτσι, ενώ τα νησιά του υπόλοιπου Αιγαίου δεν είχαν φέτος άδεια καθαγιασμού των υδάτων, οι τουρκικές αρχές επέτρεψαν στο Σεβασμιώτατο Ίμβρου και Τενέδου κ.κ. Κύριλλο να τελέσει τον Αγιασμό!


Η χαρά για όλους τους Ιμβρίους ήταν πραγματικά μοναδική και όλοι αισθάνθηκαν τη συγκίνηση και την ιστορικότητα αυτών των στιγμών!

🏛️ Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Μάμα την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 10:00 το πρωί και στις 17:00 το απόγευμα στην αίθουσα του Ε.ΠΟ.Κ.Α.Μ., διοργανώνει το 16ο Φεστιβάλ Παιδικών & Εφηβικών Χορευτικών Ομάδων.
Παιδικές και εφηβικές χορευτικές ομάδες θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς, μεταφέροντάς στο κοινό το κέφι και την ομορφιά της ελληνικής παράδοσης.
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Προποντίδας και της Ε.ΠΟ.Κ.Α.Μ. Α.Ε.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα