Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Γιόρτασαν τον Προφήτη Ηλία στην Παλαιόχωρα

Με μεγάλη λαμπρότητα γιορτάστηκε η μνήμη του Προφήτη Ηλία στην Παλαιόχωρα.

Μετά από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία για να τιμήσει τον Άγιο και το χωριό που γιορτάζει.


Την παραμονή μετά τον εσπερινό έγινε η παρουσίαση χορευτικών τμημάτων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιόχωρας "Η Ελπις" και το ΚΔΑΠ Ζερβοχωριων που με τις δεξιότητές τους μάγεψαν όσους παραβρέθηκαν εκεί. Ακολούθησε λαϊκό γλέντι μέχρι αργά το βράδυ. Την Τετάρτη το πρωί μετά την Θεία Λειτουργία μοιράστηκε στους πιστούς το παραδοσιακό κουρμπάνι που ετοίμασαν οι οικονομάδες του Αγίου με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι.


Τίμησαν με την παρουσία τους κατά το διήμερο των εκδηλώσεων ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Γιώργου, η περιφερειακή σύμβουλος Χαλκιδικής κ. Κατερίνα Ζωγράφου, ο σντιδήμαρχος Ζερβοχωρίων κ. Χρήστος Κομπόγιαννος, ο πρόεδρο της Παλαιόχωρας κ. Νικος Καμπουρη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πολυγύρου κ. Φυλακτος Χρήστος, κ. Γκουγκούση Μαρία ο κ.Γιάννος Αναστάσιος, ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Ελλάδος κ. Γρηγόρης Τάσσιος και η Πρώην Βουλευτής Χαλκιδικής κ Ιγγλέση Κατερίνα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα