Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Ξεκίνησε το 36ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Εγκαινιάστηκε, χθες, το 36ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, παρουσία δύο μελών της κυβέρνησης, πρώην υπουργών, βουλευτών, του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, εκδοτών και απλών πολιτών.

 

Νωρίτερα, τελέστηκε αγιασμός και ακούστηκαν τραγούδια από την μπάντα του δήμου.

 

«Είναι ένας θεσμός που είναι στο DNA της πόλης» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος. «Κανείς δεν έχει λείψει ασχέτως της θέσης και του ρόλου του» συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε ότι το μήνυμα πρέπει να είναι η στήριξη της νέας βιβλιοπαραγωγής.  «Υπάρχουν πολύ καλά σημάδια στην ελληνική λογοτεχνία, υπάρχει πολύ ιδιαίτερη παραγωγή και από το ελληνικό βιβλίο, νομίζω το σύνθημα πρέπει να είναι η στήριξη και των Ελλήνων που παράγουν τέχνη, παράγουν λόγο και μέσα στην κρίση υπάρχει η δυνατότητα να τραβήξουμε προς τα μπρος» είπε ο αναπληρωτής υπουργός και προέτρεψε, μέσω της δήλωσής του, το κοινό να επισκεφθεί το φεστιβάλ : «Καλοκαίρι έρχεται, τουλάχιστον με ένα βιβλίο, για να μην πω με περισσότερα».

 

«Ότι καλύτερο είναι για τη Θεσσαλονίκη, πάντοτε, η έκθεση του βιβλίου, ο ελληνικός πολιτισμός είναι που δημιούργησε το βιβλίο, είναι πολιτισμός όλων των βιβλίων. Επομένως είναι μια μεγάλη χαρά σήμερα» ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, τονίζοντας τη σημασία των βιβλίων για την γνώση, τη μάθηση και την εκπαίδευση. «Να διαβάζετε τον Ιωάννου, τον Πεντζίκη, τον Μοσκώφ, την Καρέλη, τον Καβάσιλα, τους τρεις μεγάλους μητροπολίτες μας τον Ευστάθιο Θεσσαλονίκης, τον Λέων Μαθηματικό, να διαβάζεται συνεχώς» πρόσθεσε ο κ. Ζουράρις.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα