Σάββατο, 25 Ιουλίου 2026

Π Πολιτισμός

Ξεκίνησε το Καρναβάλι Σημάντρων – 51 Χρόνια Παράδοσης

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό, το Καρναβάλι Σημάντρων 2025 ξεκίνησε χθες, Τσικνοπέμπτη! Για 51 ολόκληρα χρόνια, το καρναβάλι μας είναι η γιορτή που ενώνει μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και επισκέπτες, σε μια μοναδική γιορτή γεμάτη παράδοση, μουσική και πολύ κέφι!

Η Φιλαρμονική Νέας Τρίγλιας άνοιξε την αυλαία με μια υπέροχη εμφάνιση, και ακολούθησαν τα χάλκινα της Φλώρινας, που με την παραδοσιακή τους μουσική δημιούργησαν ατμόσφαιρα γεμάτη ένταση και ζωντάνια!
Η καρναβαλική ατμόσφαιρα θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με τη Μεγάλη Παρέλαση την Καθαρά Δευτέρα!


Το Καρναβάλι Σημάντρων είναι πλέον θεσμός και κάθε χρόνο αποδεικνύει ότι η παράδοση και η χαρά της γιορτής παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα των χρόνων.
Μην το χάσετε!


🏛️ Έκθεση εικαστικών έργων της Άννης Καλτσίδου με τίτλο «α...» διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους στον Βυζαντινό Πύργο της Γαλάτιστας, στο πλαίσιο του διαλόγου της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας με τα μνημεία. H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2026. Την επιμέλεια έχουν οι αρχαιολόγοι Όλγα Ιασονίδου και Βαγγέλης Μαλαδάκης.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.