Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Η μεγαλύτερη φάτνη κάτω από τον υπεραιωνόβιο πλάτανο του Γεροπλατάνου -ΦΩΤΟ-

Η πλατεία της μικρής κοινότητας του Γεροπλατάνου μοσχομύρισε από ευωδιές χριστουγεννιάτικες! Ζεστό ευωδιαστό κρασί με γεύσεις από χειμωνιάτικα φρούτα και μπαχαρικά, τσάι από μέντα του βουνού με καρπούς άγριας τριανταφυλλιάς, ζέσταναν όσους βρέθηκαν στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Αθλητικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου.

Τα μελομακάρονα και τα παραδοσιακά κόλυντα δεν μπορούσαν βέβαια να λείπουν από τα τραπεζάκια που στόλισαν τα μέλη του ΑΕΣ. Και τα κάστανα που ψήνονταν στη φουφού γέμισαν την ατμόσφαιρα με ένα χαρούμενο και αισιόδοξο συναίσθημα για τις γιορτές που πλησιάζουν.

Εκεί, κάτω από τον υπεραιωνόβιο πλάτανο στήθηκε νωρίτερα η φάτνη με φυσικό ξύλο, έλατα και άχυρα, δίνοντας μια μοναδική χριστουγεννιάτικη αίσθηση στο πανέμορφο ούτως ή άλλως φυσικό τοπίο του μικρού γραφικού χωριού των Ζερβοχωρίων. 

Τα μέλη του Αθλητικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γεροπλατάνου με μεράκι και φαντασία κατασκεύασαν την φάτνη κάτω από τον πλάτανο του χωριού, ο οποίος έχει ύψος 20μ. και περίμετρο 15 μ. Μάλιστα έχει κηρυχθεί -από το 1976- διατηρητέο μνημείο της φύσης. Τα κλαδιά του είναι τεράστια και υπάρχει πηγή με γάργαρο, δροσερό νερό στις ρίζες του.

Την γιορτή πλαισίωσε η χορωδία του Συλλόγου που έψαλλε ύμνους, κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια. 

Τα παιδάκια έγραψαν γράμματα στον αγαπημένο τους Αη Βασίλη με την ελπίδα ότι θα περάσει και φέτος από τον Γεροπλάτανο και πάνω στο όμορφο χριστουγεννιάτικο δένδρο θα βρεί τα γράμματά τους και θα εκπληρώσει τις επιθυμίες τους.

Ο πρόεδρος του ΑΕΣ κ.Γεώργιος Καραγιάννης ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλές γιορτές!


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα