Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

«Ποιος αξίζει να είναι βασιλιάς;» Το νέο παραμύθι της Β.Παπατσιφλικιώτη

Άρωμα Κρήτης θα έχουν την ευκαιρία όσοι βρεθούν στο Σύλλογο Φίλων Κρητικής Παράδοσης «Ξαστεριά» Θέρμης  την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018  στις 19:30. Η γνωστή Ρεθυμνιώτισσα συγγραφέας, Βούλα Παπατσιφλικιώτη θα παρουσιάσει το νέο παιδικό παραμύθι «Ποιος αξίζει να είναι βασιλιάς;» (Εκδόσεις Ανάτυπο) στα γραφεία του Συλλόγου στην οδό Δημητρίου Υψηλάντη 48 στη Θέρμη.  

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας και η Χριστίνα Παλακίδου, Υποψήφια  Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας Α.Π.Θ. Την παρουσίαση και το συντονισμό της βραδιάς θα έχει η αξιόλογη δημοσιογράφος, Αρσινόη Δεληγιάννη. Φυσικά η παρουσίαση θα πλαισιωθεί από κρητικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα! 

 

Ένα παραμύθι, που μέσα από την ποίηση και την διασκεδαστική αφήγηση, μαθαίνει στους μικρούς αναγνώστες να εκτιμούν και να σέβονται το συνάνθρωπο, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός του και την κοινωνική του θέση!

 

Η συγγραφέας, Βούλα Παπατσιφλικιώτη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα. Είναι δημοσιογράφος (μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Ελλάδος), βρεφονηπιοκόμος και λογοθεραπεύτρια.

Πραγματοποιεί συνεντεύξεις με εκπροσώπους της λογοτεχνίας για « τοβιβλίο.net»  και είναι συνεργάτιδα της μεγαλύτερης εφημερίδας των Ελλήνων της Αυστραλίας «Νέος Κόσμος» γράφοντας άρθρα με θέματα σχετικά με τα παιδιά. Ο χορός τη συντροφεύει σε όλη σχεδόν τη μέχρι τώρα ζωή της. Από μικρή της άρεσε να χορεύει ενώ η λατρείας της για την παράδοση και τη λαογραφία συνετέλεσε ώστε να αποτελεί ενεργό μέλος πολιτιστικών συλλόγων της πόλης. Συμμετέχει επίσης με διήγημά της στο βιβλίο διηγημάτων «Θέρος και Θεριά» σε συνεργασία με άλλους καταξιωμένους συγγραφείς πάλι από τις εκδόσεις Ανάτυπο. Τέλος από την Δυάς Εκδοτική κυκλοφορεί και το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο "Μάθε το Φόβο να νικάς».

 

Η δημοσιογράφος, Αρσινόη Δεληγιάννη γεννήθηκε στην Κοζάνη και ζει στην Θεσσαλονίκη. Είναι Οικονομικό και Διοικητικό Στέλεχος Επιχειρήσεων και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, δημοσιογράφος- αρθρογράφος και μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας –Θράκης. Είναι επίσης συγγραφέας και έχει αποσπάσει το βραβείο ποίησης σε πανελλήνιο διαγωνισμό και δύο τιμητικές διακρίσεις Ασχολείται με τη ζωγραφική, το θέατρο, τη φιλοσοφία, την έρευνα και τη διαλεκτική. Σε συνεργασία με τις Φρυκτωρίες και με το radio1d. gr  πραγματοποιεί με μεγάλη επιτυχία την εκπομπή «Φιλοσοφικές Αναζητήσεις» με  ακροατές από όλο τον κόσμο.

 

Η φιλόλογος, Χριστίνα Παλακίδου γεννήθηκε και ζει  στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας Δ.Π.Θ. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο ίδιο Τμήμα και είναι Υπ. Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας Α.Π.Θ. Είναι επίσης, καθηγήτρια αγγλικών- γαλλικών, μεταφράστρια και διερμηνέας. Έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλά διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια με εισηγήσεις της. Εργάστηκε πολλά χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση, στο δημόσιο και σε άλλους φορείς. Έχει πολλά ενδιαφέροντα και ενασχολήσεις που αφορούν την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την παράδοση, τον εθελοντισμό και την τέχνη. Είναι γραμματέας του Συλλόγου Φίλων Κρητικής Παράδοσης «Ξαστεριά» Θέρμης ενώ δραστηριοποιείται σε πολιτιστικά σωματεία και συλλόγους με ανάλογες δραστηριότητες. 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα