Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου: «Παπαδιαμάντη Κοιτάσματα και μια κιθάρα»

Ο θίασος «Ένεπε Μούσα» στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου, παρουσιάζει «Παπαδιαμάντη Κοιτάσματα και μια κιθάρα» σε σκηνοθεσία Μιλτιάδη Π. Μαρέτα.

Ερμηνεύουν: Μελπομένη Χριστολιάκου, Μιλτιάδης Π. Μαρέτας, Χριστίνα Παυλίδου. Σκηνογραφία: Γεώργιος Αρσένης. Φωτισμοί: Α. Καλαμό.

 

Σκέψεις από τον Τάσο Ορφανίδη για την παράσταση

Θεατής της παράστασης «Παπαδιαμάντη κοιτάσματα» στο Βαφοπούλειο, απόλαυσα έναν Μιλτιάδη Μαρέτα σε πολλαπλούς ρόλους, του σκηνοθέτη, ηθοποιού, αφηγητή, μουσικού, ερμηνευτή. 

Πληθωρικός, μου θύμισε το αφιέρωμα που έκανε με τον θίασο του «ένεπε μούσα» για τον Τσιτσάνη. 

Η Μελπομένη Χριστολιάκου και η Χριστίνα Παυλίδου εκφραστικές στον ρόλο του αφηγητή, παρέσυραν το κοινό στον λόγο του Παπαδιαμάντη. 

Κατάμεστη η αίθουσα και το κοινό να χειροκροτεί ασταμάτητα, κατέγραψε μια επιτυχία για τον πολύπειρο και πολυσχιδή Μιλτιάδη . Το κοινό του Πολυγύρου να σπεύσει στο δημοτικό θέατρο στις 10 Δεκέμβρη, να μη χάσει αυτή την όμορφη και καλοδουλεμένη παράσταση.

Λίγα λόγια για την παράσταση από το ενημερωτικό φυλλάδιο

Τα διηγήματα : “ο έρωτας στα χιόνια” “το μοιρολόγι της φώκιας” & “το άνθος του γιαλού” 

αποδίδονται στη γλώσσα του από τον θίασό “ΕΝΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ” , με τη συνοδεία κιθάρας σε στίχους από το “σκοτεινό τρυγόνι” και το μοιρολόι .Ήταν αύριο `

Ο μπαρμπαΓιαννιός` ένας ελεύθερος ` που βγήκε στον πηγαιμό ` μια φιλοσοφία ... η χιών ;! ... 

Η Λούκαινα ` η γραία με τα χαμένα τέκνα ` με άλλα ταξιδεύοντα` η Ακριβούλα ` μελλοντική γενιά` τι θα κάνει ;! ... μια γολέτα που εξακολουθεί να βολταντζάρει ` η φώκια ;! ... 

Το φως ` που το έβλεπαν οι καθαροί ` και οι αλαφροΐσκιωτοι ... στις μέρες μας ;! ...

Η βαθιά τομή του Παπαδιαμάντη στα ανθρώπινα , στα κοινωνικά , στα μεταφυσικά ` 

η μήπως στα φυσικά !; ... κι εσύ ;! ... κι εμείς !; ...


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα