Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

10ο Φεστιβάλ Πολυγύρου - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

"Τα δέκα χρόνια ζωής και ανοδικής πορείας του Φεστιβάλ αποτελούν έμπρακτη επιβεβαίωση ότι το Φεστιβάλ Πολυγύρου είναι ένας σπουδαίος πολιτιστικός θεσμός για τη Χαλκιδική αλλά και τη Μακεδονία μας" σχολιάζει για το Φεστιβάλ Πολυγύρου οπ δήμαρχος, Αστέριος Ζωγράφος στο μήνυμά του.

Με συνεργασίες, κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις το Φεστιβάλ είναι υπόθεση όχι μόνο του Πολυγύρου αλλά όλου του Δήμου με εκδηλώσεις πέρα από τους καθιερωμένους χώρους και σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, πλατείες, πάρκα, σχολεία, παραλίες κα.

"Είναι μεγάλη μας η χαρά που φέτος θα υποδεχτούμε το κοινό του Φεστιβάλ στο ανακαινισμένο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου, στο οποίο τοποθετήθηκαν χίλια (1000) καθίσματα. Κοινή μας αντίληψη είναι ότι ο πολιτισμός και τα δρώμενά του, με τους καταξιωμένους αλλά και τους νεότερους δημιουργούς, το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό και τα τοπικά σχήματα, πρέπει να είναι ανοικτός, προσιτός και διεσπαρμένος σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κλίμακα.
Στη δύσκολη οικονομική περίοδο, που όλοι βιώνουμε έχουμε σύμμαχο τον πολιτισμό, γεγονός που μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες με αισιοδοξία.
Το Φεστιβάλ Πολυγύρου είναι εδώ και φέτος με ένα πρόγραμμα πλούσιο και αντάξιο της πολυετούς πολιτιστικής του παρουσίας. Είναι ξανά «παρόν» για όλο το καλοκαίρι και θα φιλοξενήσει ποικίλες καλλιτεχνικές παραστάσεις και δρώμενα προσφέροντας μοναδικές στιγμέ" αναφέρει ο κ. Ζωγράφος.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΩΡΑ 9.15

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Θεατρική παράσταση: «Ποιος σκότωσε τον William»

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία της Λίλιαν Δημητρακοπούλου σε σκηνοθεσία Ζαφειρίας Μουταφτσή.

Υπόθεση του έργου: «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ από μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα. Άραγε, θα είναι μια αριστουργηματική απόδοση του έργου ή θα εξελιχθεί σ’ ένα απεχθές έγκλημα, με κωμικοτραγικές επιπτώσεις, κατά του μεγάλου Άγγλου συγγραφέα; Η απάντηση θα δοθεί επί σκηνής. Θερμή παράκληση, οι θεατές να κάνουν κάποια διαλείμματα ανάμεσα στα γέλια τους, ώστε να ακούγονται όλες οι ατάκες του έργου.

Σκηνοθεσία, σκηνογραφία, μουσική επιμέλεια: Ζαφειρία Μουταφτσή

Σύνθεση πρωτότυπων μουσικών κομματιών:  Θοδωρής Χατζηχρήστος

Ηχητικά: Ελευθερία Κυργιαφίνη, Αναστασία Σαμπάνη

Φωτισμοί:  Αρετή Φαρδογιάννη

Κοστούμια: Μαρία Αικατερινάρη, Ζαφειρία Μουταφτσή

Επιμέλεια αφίσας: Ζαφειρία Μουταφτσή, Μαριτίνα Σαλτέα

Έπαιξαν οι μουσικοί: Ορνέλλα-Μαρία Μοσχέτα (πιάνο)

Θοδωρής Χατζηχρήστος (κιθάρα).

Κατασκευή σκηνικών: Μαριάννα Αντωνιάδου, Έπιπλο «Μαναζή», Θανάσης Βορδός, Θανάσης Λαγάνης, Ζαφειρία Μουταφτσή, Θόδωρος Χρυσάφης.

Παίζουν: Ζαφειρία Μουταφτσή, Χρυσούλα Γιαμαλίδου, Γιώργος Γκιούρας, Θόδωρος Χρυσάφης, Στεργιάνα Βλάχου-Τσόπελα, Στέλλα Νταλαμήσιου, Μαρία Αικατερινάρη, Έλενα Χαλβατζή, Ελευθερία Κυργιαφίνη, Αναστασία Σαμπάνη, Βασιλική Ταζαγκουλίδου, Κωνσταντίνος Σερεμέτης, Θανάσης Λαγάνης, Θανάσης Βορδός.

Είσοδος: 5 €, μειωμένο 3 €

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΩΡΑ 9.15

Λευτέρη Αερόπουλου «Ερωτό-κυκλοι»

Mια αφηγηματική παράσταση για τραγουδιστές – υποκριτές που παρουσιάζει το εννεαμελές «Σύνολο Λόγου & Μουσικής» του Μουσικού Εργαστηρίου Σερρών. Σ΄αυτό το μουσικο-θεατρικό ταξίδι, συνομιλούν «Ο Ερωτόκριτος» -το ευαγγέλιο της δεκαπεντασύλλαβης ρίμας – του Βιτσέντζου Κορνάρου με το «Φυλακισμένο σ’ αγαπώ» του Λευτέρη  Αερόπουλου και μαζί τους συνυπάρχουν τραγούδια της Κάτω Ιταλίας, καθώς και παραδοσιακές μουσικές δραματοποιημένες. Δηλαδή, ομόκεντροι κύκλοι μουσικής, λόγου & κίνησης. Μια παρτιτούρα από χορικά, ποίηση θεάτρου, σκηνική δράση, με συνείδηση καταγωγής και ελεύθερη βούληση. Μια παράσταση για μικρούς & μεγάλους με εννιά συντελεστές & ζωντανή  συνοδεία  κρητικής λύρας, λαουτο-κιθάρας, πιάνου, κρουστών. Ένα κράμα ανατολής και δύσης.

Οργάνωση: Σύλλογος Κρητών Χαλκιδικής, υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου.

Με την υποστήριξη του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.

Είσοδος: 10 €, προπώληση 8 €.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΩΡΑ 9.15

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Βραδιά Stand Up Comedy

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής διοργανώνουν σε συνεργασία με τον Δήμο Πολυγύρου Βραδιά Stand Up Comedy με τους:  Ήρα Κατσούδα, Ανδρέα Πασπάτη και Θανάση Σαμαρά.

Τρεις κωμικοί, με μακροχρόνια εμπειρία στον χώρο του Stand Up Comedy, αγαπητοί στη Θεσσαλονίκη και με μεγάλη παρουσία σε όλη την Ελλάδα, μοιράζονται την ίδια σκηνή και μας παρουσιάζουν κομμάτι της δουλειάς τους. Τρεις άνθρωποι, τρία διαφορετικά στιλ, έξυπνα αστεία και γρήγορες εναλλαγές σε μια βραδιά ολόφρεσκης κωμωδίας.

Είσοδος ελεύθερη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΩΡΑ 9.15

ΠΑΡΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Συναυλία με τη Μιχαέλα Κυργιαφίνη

Η Πολυγυρινή  τραγουδοποιός – ερμηνεύτρια παρουσιάζει τα νέα της τραγούδια από το τρίτο της άλμπουμ «Ο Τελευταίος Λευκός Ρινόκερος» αλλά και παλαιότερα τραγούδια, δικά της και αγαπημένων άλλων καλλιτεχνών.

Είσοδος ελεύθερη.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΩΡΑ 9.15

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Θεατρική παράσταση: «Βάτραχοι»  του Αριστοφάνη

Μία από τις ευρηματικότερες κωμωδίες του Αριστοφάνη με τον Λάκη Λαζόπουλο, τη Σοφία Φιλιππίδου, τον Δημήτρη Πιατά, τον Αντώνη Καφετζόπουλο και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου.

Στους  «Βατράχους», κωμωδία που διδάχτηκε στα Λήναια το 405 π.Χ., ο Διόνυσος, απογοητευμένος από την πενία των δραμάτων που παρουσιάζονται στην Αθήνα, καθώς οι μεγάλοι τραγικοί έχουν πεθάνει, κατεβαίνει στον Κάτω Κόσμο προκειμένου να φέρει πίσω ένα μεγάλο ποιητή, ικανό να σώσει την Πόλη από την παρακμή. Για τον σκοπό αυτό, διοργανώνει έναν ποιητικό αγώνα ανάμεσα στον Αισχύλο και τον Ευριπίδη, ορίζοντας διαιτητή τον ίδιο τον Πλούτωνα, ώστε ο καλύτερος εκ των δύο να επιστρέψει. Και καλύτερος για τον Αριστοφάνη, που σατιρίζει ανελέητα τα νεωτερικά ήθη, άρα και τον τότε εκπρόσωπό τους Ευριπίδη αναδεικνύεται ο Αισχύλος. Ο Αισχύλος θα είναι ο νικητής.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία:  Κώστας Φιλίππογλου, Μετάφραση:  Γιώργος Μπλάνας, Βοηθός σκηνοθέτης:  Γιώτα Σερεμέτη, Σκηνικά – κοστούμια: Τέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου, Κίνηση: Σοφία Πάσχου, Μουσική: Νίκος Γαλενιανός, Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος, Βοηθός σκηνοθέτη: Σίλια Κόη, Φωτογραφίες: Πάνος Γιαννακόπουλος.

Ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Λάκης Λαζόπουλος, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρης Πιατάς, και ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

Μαζί τους οι: Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Στεφόπουλος, Γιώργος Συμεωνίδης, Εριφύλη Στεφανίδου, Τάσος Δημητρόπουλος, Γιάννης Γιαννούλης, Δημήτρης Δρόσος, Ειρήνη Μπούνταλη, Φοίβος Συμεωνίδης, Χρήστος Κοντογεώργης, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος.

Μουσικοί – perfomers: Σταμάτης Πασόπουλος, Christoph Blum.

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 20 €, Φοιτητικό, ανέργων: 15 €

Προπώληση εισιτηρίων: 15 € στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου (ισόγειο Δημαρχείου) και στο www.viva.gr

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΩΡΑ 9.15

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Θεατρική παράσταση: «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε»

Το Θεατρικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Κασσάνδρα» παρουσιάζει το έργο του Luigi Pirandello σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Παπαδόπουλου και σκηνογραφία Λυδίας Ανεστοπούλου.

«Εγώ δεν είμαι μόνο αυτός που βλέπεις, αυτός που ξέρεις/δεν είμαι μόνο αυτός που θα’ πρεπε να μάθεις.

Κάθε επιφάνεια της σάρκας μου κάπου τη χρωστάω/αν σ’ αγγίξω με την άκρη του δαχτύλου μου

σ’ αγγίζουν εκατομμύρια άνθρωποι,/αν σου μιλήσει μια λέξη μου/σου μιλάνε εκατομμύρια άνθρωποι -

Θ’ αναγνωρίσεις τ’ άλλα κορμιά που πλάθουν το δικό μου;/Θα βρεις τις πατημασιές μου μες σε μυριάδες χνάρια;/Θα ξεχωρίσεις την κίνησή μου μες τη ροή του πλήθους;/Είμαι κι ό,τι έχω υπάρξει και πια δεν είμαι -/τα πεθαμένα μου κύτταρα, οι πεθαμένες/πράξεις, οι πεθαμένες σκέψεις/γυρνάν τα βράδια να ξεδιψάσουν στο αίμα μου./Είμαι ό,τι δεν έχω γίνει ακόμα -/μέσα μου σφυροκοπάει η σκαλωσιά του μέλλοντος./Είμαι ό,τι πρέπει να γίνω-/γύρω μου οι φίλοι απαιτούν οι εχθροί απαγορεύουν.

Μη με γυρέψεις αλλού/μονάχα εδώ να με γυρέψεις/μόνο σε μένα».

Παίζουν οι (με σειρά εμφάνισης): Δήμητρα Πετκοπούλου, Αλεξάνδρα Πετκοπούλου, Μαρία Γιαγούρη, Βασίλης Γιαγούρης, Μάκης Ποτίογλου, Μαρία Βασιλικού, Μαργαρίτα Δαρούσου - Λεμονιά Σπανού, Γιάννης Σερέτης, Στέλλα Τσιάλα, Δημήτρης Γαλάνης, Δημήτρης Κώνστας, Έρη Ασσέρ, Αναστασία Βαμβακίδου, Κατερίνα Σταμπουλή.

Κουπόνι ενίσχυσης συλλόγου 5 €.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΩΡΑ 9.15

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Συναυλία με τους Gadjo Dilo

Οι Gadjo Dilo είναι μια παρέα μουσικών που «παντρεύει» την gypsy jazz και swing μουσική παράδοση, με τους ήχους και τα χρώματα του παλιού ελληνικού τραγουδιού και πολύ περισσότερο, είναι μια ομάδα που αγαπά να αυτοσχεδιάζει, να δημιουργεί και να πειραματίζεται.

Στο άλμπουμ τους «Manouche de Grec» ενορχηστρώνουν και επαναδιατυπώνουν δέκα κομμάτια του ελληνικού ρεπερτορίου. Κάποια από τα κομμάτια του άλμπουμ συμπεριλήφθησαν σε δύο συλλογές παγκόσμιας κυκλοφορίας με τίτλο Global Hits Vol1 & Sunset in Mykonos.

Μέλη συγκροτήματος:

Κώστας Μητρόπουλος – Κιθάρα, Σωτήρης Πομόνης – Κιθάρα, Γιώργος Ρούλος – Κοντραμπάσο

Σέργιος Χρυσοβιτσάνος – Βιολί, Γιώργος Τσιατσούλης – Ακορντεόν, Ηλιάνα Τσαπατσάρη – Τραγούδι

 

Είσοδος: Γενική είσοδος 10 €, μειωμένο και προπώληση 7 €  στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου (ισόγειο Δημαρχείου).

 

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ

ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

 

Το Φεστιβάλ Πολυγύρου… πάει θάλασσα

 

Σάββατο 7 Ιουλίου στη Γερακινή

(στο πλαίσιο της έκθεσης του ΣΚΕΤΧ)

21:30 Συναυλία με το συγκρότημα Little Kiss Retro Band.

Με τραγούδια ρετρό, swing και επιτυχίες από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με επιτυχίες των δεκαετιών 30-60, με μουσική που ταξιδεύει στο χώρο και στο χρόνο, στα νυχτερινά κέντρα του Χιώτη, στη Μάντρα του Αττίκ, στα στούντιο της Φίνος Φιλμς, με το κέφι και τη ζωντάνια μιας άλλης εποχής.

Αποτελούνται από τoυς Ελένη-Γκόλφω Μιχαηλίδη (φωνή) και Φίλιππο Μουζά (κιθάρα, φωνή). Μαζί τους οι: Νίκος Καϊάφας (σαξόφωνο), Δημήτρης Ρόμπος (τύμπανα), Πλάτων Μολώζης (μπάσο).

 

Σάββατο 28 Ιουλίου στις Καλύβες

(στο πλαίσιο της έκθεσης του Π.Σ. Καλυβών)

21:30 Λαϊκή βραδιά με ζωντανή μουσική με το συγκρότημα των Αφων Παυλούδη.

 

Παρασκευή 27 Ιουλίου στη Μεταμόρφωση

(στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου και της Τοπικής Κοινότητας Μεταμόρφωσης)

21:30  Συναυλία με τους ΚΑΖΟΟ και «βάλαμε στη βάρκα μας φτερά». Ταξίδι στα μοναδικά μουσικά μονοπάτια των Βαλκανίων και της Ελληνικής παράδοσης σε διάφορες γλώσσες, σε ρυθμούς Balkan, ska, folk, στο θεατράκι.

 

Σάββατο 4 Αυγούστου στα Ψακούδια

21:30   Συναυλία με τους Launge Oreratic ( Έλενα Τιτίρλα, σοπράνο, Κωστας Τσαγγαρίδης, πιάνο, τύμπανα Γιώργος Στεφανίδης).

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Πολύγυρος

Πέμπτη 5 Ιουλίου

Έκθεση με χειροποίητες καλοκαιρινές δημιουργίες των μελών του Κέντρου Ημέρας «ΑΝΑΤΟΛΗ», στο χώρο του. Ώρες λειτουργίας: 08:00 – 13:00

 

Γερακινή

Πέμπτη 5 – Κυριακή 8 Ιουλίου

«Χρωματικές ενότητες υπό μορφή» - 6η Έκθεση «Στις κάβες της Γερακινής».

Στις αποθήκες μεταλλεύματος των Μεταλλείων Λευκόλιθου στην παραλία Γερακινής. Με έργα ζωγραφικής, αγιογραφίας, φωτογραφίας, γλυπτικής, εικαστικές κατασκευές και κόσμημα. Συμμετέχουν 24 μέλη του ΣΚΕΤΧ. Φιλοξενούμενοι σύλλογοι: Σύλλογος Τεχνών Γαλάτιστας και Τμήμα Αγιογραφίας Γαλάτιστας.

Παράλληλες εκδηλώσεις: συναυλίες με τα συγκροτήματα Fireflies (6/7) και Little Kiss Retro Band (7/7) .

 Ώρες λειτουργίας: 19:00-23:00

Οργάνωση: Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Χαλκιδικής. Με την στήριξη της εταιρείας Ελληνικοί Λευκόλιθοι Α.Μ.Β.Ν.Ε.Ε. και του Δήμου Πολυγύρου.

 

Μεταμόρφωση

Παρασκευή 20 Ιουλίου – Κυριακή 19 Αυγούστου

Έκθεση Φωτογραφίας «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1918, 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου»

Με την ευγενική χορηγία του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, στον κεντρικό δρόμο της Μεταμόρφωσης.

 

Καλύβες

Πέμπτη 26 – Κυριακή 29 Ιουλίου

8η Γενική έκθεση τοπικών προϊόντων

Αγροτικά προϊόντα, χειροποίητα κοσμήματα, αγιογραφία, λαϊκή τέχνη, κεριά κ.ά. στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλυβών. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβών «Μηκύβερνα». Ώρες λειτουργίας: 19:00 – 23:00

 

 

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΩΡΑ 8.00

ΒΑΒΔΟΣ

Τα καθιερωμένα «Χοροπατήματα» από την Ένωση Βαβδινών Θεσσαλονίκης στο Δημοτικό Σχολείο Βάβδου.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΩΡΑ 8.00

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

7ο Αντάμωμα Χορευτικών Συγκροτημάτων

Μια βραδιά παραδοσιακής μουσικής και χορού στην κεντρική πλατεία του χωριού. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος, Τοπικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΩΡΑ 8.00

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ

7ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορευτικών Ομάδων

Συμμετέχουν χορευτικά τμήματα από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη. Γλέντι στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου Παλαιόχωρας. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιόχωρας «Η Ελπίς».

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΩΡΑ 8.00

ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

«Χορεύοντας και Τραγουδώντας την Παράδοση»

Παραδοσιακές χορωδίες και χορευτικά συγκροτήματα στο προαύλιο του Δημαρχείου. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυγύρου με την υποστήριξη του Δήμου Πολυγύρου.

 

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ (η εκδήλωση λόγω κακοκαιρίας μεταφέρεται το ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ), ΩΡΑ 9.00

ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

«Ας μην ξημέρωνε ποτέ»

Συναυλία - αφιέρωμα σε αστικά λαϊκά τραγούδια και συνθέτες  της Ελλάδας από τα χορωδιακά σχήματα του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου: Μικτή Χορωδία Πολυγύρου και Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Θαμυριάδες» με τη συνοδεία λαϊκής ορχήστρας.  Την εκδήλωση θα πλαισιώσει χορευτικά ομάδα του «Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου».

Χορωδιακή προσαρμογή/Ενορχήστρωση/Επιμέλεια κειμένων: Ιόλη Ρώσσιου. Μουσική Διδασκαλία/Διεύθυνση: Μαρία Παπαγεωργίου. Παίζουν οι μουσικοί: Βασίλης Λαφαζάνης (μπουζούκι), Παύλος Κούτριος (μπουζούκι), Νίκος Κατραντσιώτης (κιθάρα), Ιόλη Ρώσσιου (πιάνο/ακορντεόν), Άννα Παπαδοπούλου (φλάουτο), Πόλα Ταραμπουλούς (κρουστά). Υπεύθυνη χορευτικών: Βάια Μιχαήλ.

Οργάνωση: Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο «Αριστοτέλης» στο πλαίσιο της λήξης της μουσικής χρονιάς 2017 – 2018 του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΩΡΑ 8.00

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Εκδήλωση για τα  παιδιά με κλόουν, ξυλοπόδαρους και πολλά παιχνίδια στο θεατράκι, στην είσοδο του χωριού. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος, Τοπικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης.

 

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΩΡΑ 9.00

ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Μουσικό ταξίδι με την παρέα του Κώστα Τσολοδήμου. Οργάνωση: Σύλλογος Τριτέκνων Δήμου Πολυγύρου με την υποστήριξη του Δήμου Πολυγύρου.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΩΡΑ 8.30

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ

«Ποιος σκότωσε τον William»

Η θεότρελη κωμωδία της Λίλιαν Δημητρακοπούλου «Ποιος σκότωσε τον William» σε σκηνοθεσία Ζαφειρίας Μουταφτσή  από την Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιόχωρας «Ελπίς» με την υποστήριξη του Δήμου Πολυγύρου.

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 – ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ

6ο Festival Galatistas στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής

Παρασκευή 3 Αυγούστου - Μουσικό συγκρότημα Bliss Band. Η εκρηκτική και αεικίνητη παρουσία τους, υπόσχεται χορό μέχρι τελικής πτώσεως ενώ ο καταξιωμένος Alexandros Djkevingr θα απογειώσει την πρώτη βραδιά του διημέρου με τις μουσικές επιλογές του.

Σάββατο 4 Αυγούστου - Ο Thodoris Triantafillou μας ταξιδεύει στα ανήσυχα μονοπάτια της ηλεκτρονικής μουσικής.  Την βραδιά θα ανοίξει ο  HOLOMONE με δείγματα δίσκων βινυλίου από τις δεκαετίες του '60 και του '70 βελούδινες γραμμές μπάσων, αναλογικές synths και groovy τύμπανα. Τέλος ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα στην ελληνική ηλεκτρονική μουσική σκηνή ο SIMONIS έρχεται να ολοκληρώσει με την ίδια ένταση τη μουσική βραδιά.

Οργάνωση: Αθλητικός Σύλλογος Γαλάτιστας «Ανθεμούς», Αθλητικός Όμιλος Γαλάτιστας, Σύλλογος Νεολαίας Γαλάτιστας.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΩΡΑ 7.30

ΒΡΑΣΤΑΜΑ

Δράσεις και διασκέδαση για μικρά και μεγάλα παιδιά. Οργάνωση: Σύλλογος Γυναικών Βραστάμων.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΩΡΑ 8.30

ΒΡΑΣΤΑΜΑ

Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου συνεχίζοντας «το ταξίδι της» παρουσιάζει την κωμωδία της Λίλιαν Δημητρακοπούλου «Ποιος σκότωσε τον William» σε σκηνοθεσία Ζαφειρίας Μουταφτσή. Οργάνωση: Α.Σ. ΕΛΠΙΣ Βραστάμων με την υποστήριξη του Δήμου Πολυγύρου.

 

 

ΓΙΟΡΤΕΣ

Όλυνθος

6 - 7 - 8 Ιουλίου Γιορτή Ελιάς

Από τον Πολιτιστικό Προοδευτικό Σύλλογο Ν. Ολύνθου με την υποστήριξη του Δήμου Πολυγύρου.

 

Παλαιόχωρα

31 Ιουλίου 5η Γιορτή Λειψού

Με ζωντανή μουσική και πλούσια εδέσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιόχωρας «Ελπίς».

 

Βράσταμα

14 – 15 Αυγούστου Γιορτή Κούμαρου

Από τον Σύλλογο Γυναικών Βραστάμων.

 

Ριζά

18 Αυγούστου Γιορτή Τσαγιού

Ice Tea - Τσάι Athoa του βουνού.

27 Οκτωβρίου Γιορτή Ροδιού

Από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Bio – Riza.

 

Γαλάτιστα

31 Αυγούστου, 2 - 3 Σεπτεμβρίου 8η Γιορτή Κτηνοτροφίας – Γεωργίας

Δημοτική Ενότητα Ανθεμούντα, Τοπικό Συμβούλιο Γαλάτιστας και σύλλογοι της περιοχής.

 

ΓΕΥΣΗ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ Τετάρτη 22 – Κυριακή 26 Αυγούστου

ΨΑΚΟΥΔΙΑ Δευτέρα 27 Αυγούστου

22-23 Αυγούστου θέατρο στο προαύλιο του Δημαρχείου.

24-26 Αυγούστου στον πεζόδρομο του Πολυγύρου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα της περιοχής και να γνωρίσουν τις δράσεις και το έργο των συλλόγων του Δήμου. Για τέταρτη χρονιά οι γυναίκες μέλη των συλλόγων, ετοιμάζουν και προσφέρουν χειροποίητες παραδοσιακές πίτες ενώ διακεκριμένοι σεφ δημιουργούν ιδιαίτερα πιάτα με βάση τα προϊόντα, που παράγονται στη Χαλκιδική. Και όλα αυτά με παραδοσιακή μουσική, τραγούδια και χορούς από χορευτικά συγκροτήματα από την Ελλάδα και από το εξωτερικό.

Δευτέρα 27 Αυγούστου στα Ψακούδια ποδηλατοδρομία, περιπατητικό δρώμενο με άλογα των Συλλόγων Χαλκιδικής και ξένα χορευτικά.

Οργάνωση: Δήμος Πολυγύρου και Μορφωτικό, Πολιτιστικό, Αθλητικό και Κοινωνικό Ν.Π. Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης».

 

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ

Αγώνας ορεινού τρεξίματος Βάβδου– VAVDOS TRAIL RUN.

21K CHALLENGE | 5K FUN RUN & ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ

​Οργάνωση: Αθλητικός Σύλλογος Βάβδου ''Αναγέννηση'' και με την αρωγή λοιπών συλλόγων

Υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

«2ος Αγώνας Polygyros RUN Χαλκιδική 2018»

Η διοργάνωση αποσκοπεί να χαρίσει στους συμμετέχοντες την εμπειρία της διαδρομής στα μονοπάτια του Τσουκαλά και της διαδρομής εντός πόλεως με την εναλλαγή του αστικού τοπίου και της ορεινής διαδρομής. Περιλαμβάνει 2 Αγώνες:  Aγώνα Βουνού - Πόλης RUN 14,7 km, Λαϊκό Δρόμο Υγείας 5,2 km.

Οργάνωση: Νίκη Πολυγύρου, Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Χαλκιδικής.

Συνδιοργανωτές: Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ν. Χαλκιδικής, Σύλλογος Γυναικών Πολυγύρου, Σύλλογος Νεολαίας Πολυγύρου.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου.

Πληροφορίες: www.polygyrosrun.gr

 

Σκάκι

Γερακινή – 21 Ιουλίου, ώρα 17:00

5ο Ανοικτό Τουρνουά Rapid Fischer Random

Χώρος: Calma Seaside Bar Restaurant

Η επανάσταση του Fischer Random θα ανανεώσει την αγάπη μας για το σκάκι, χτυπώντας την στείρα απομνημόνευση κατά την θεωρητική προετοιμασία στο άνοιγμα και αναβαθμίζοντας το στρατηγικό και τακτικό στοιχείο του παιχνιδιού από την πρώτη κιόλας κίνηση. Οργάνωση: Σκακιστικός Όμιλος Πολυγύρου.

Πολύγυρος – 11 Αυγούστου, ώρα 17:00

6ο Ανοικτό Τουρνουά Rapid Πολυγύρου

Χώρος: Τουριστικό Περίπτερο «Έξι Βρύσες»

Το τουρνουά, που καθιερώθηκε και διοργανώνει για 6η συνεχόμενη χρονιά ο ΑΣΟ Πολυγύρου συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των σκακιστών της περιοχής και όχι μόνο. Οργάνωση: Σκακιστικός Όμιλος Πολυγύρου.

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

www.polygyros.gr

Τηλ.:2371350780

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα