Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Οι «Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά» στη Θεσσαλονίκη

Ο Ευγένιος Τριβιζάς, από το "Νησί των Πυροτεχνημάτων" στη Θεσσαλονίκη σε ένα μεγαλειώδες, παραμυθένιο θεματικό πάρκο!

Σε μια μοναδική συνεργασία με τον κοσμαγάπητο ποιητή παραμυθιών Ευγένιο Τριβιζά, η ΔΕΘ-Helexpo, δημιούργησε ένα συναρπαστικό θεματικό πάρκο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, εμπνευσμένο από τα δημοφιλέστερα παραμύθια και τους γνωστότερους ήρωες του διεθνώς καταξιωμένου, μεγάλου Έλληνα δημιουργού.

Από τις 24 Οκτωβρίου ξεκίνησε το ταξίδι στον υπέροχο κόσμο του παραμυθιού! Το μουσείο, τα προσωπικά αντικείμενα του συγγραφέα, ο χώρος με τα παραμυθένια μικρο-αντικείμενα... είναι κάποιοι από τους σταθμούς. Μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν αξέχαστες στιγμές και θα ταξιδέψουν στον φανταστικό κόσμο και τις παραμυθοχώρες του αγαπημένου παραμυθά!

Οι λάτρεις των παραμυθιών του Ευγένιου Τριβιζά, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα «επιβιβαστούν» στο «Εξπρές των Ονείρων», γνωστό επίσης και ως «Τρένο που πάει παντού», και με συνεπιβάτες τον δαιμόνιο δημοσιογράφο Πίκο Απίκο, την Πουπού την αλεπού, την Καιτούλα την κοκέτα την κοτούλα, τη Λιλή την παρδαλή λεοπάρδαλη και άλλους, θα απολαύσουν μια καταιγιστική διαδρομή σε χώρες άγνωστες και ζούγκλες μακρινές, θα ακούσουν συναρπαστικές ιστορίες, θα λύσουν αξεδιάλυτα μυστήρια και θα αψηφήσουν τις ραδιουργίες της Δόνας Τερηδόνας, τις απειλές της μάγισσας Φρικαντέλας και τις παγίδες που στήνει, σε κάθε τους βήμα, ο Ρούνι Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι.

To νέο, θεματικό πάρκο περιμένει τους επισκέπτες για να τους «ταξιδέψει» στον κόσμο της φαντασίας και του παραμυθιού. Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες «επιβιβάζονται» στο «Τρένο που πάει παντού» και ανακαλύπτουν τους μυστικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά. Ταξιδεύουν στο «Μουσείο της Φαντασίας» και γυρίζουν πίσω στον χρόνο στη «Γειτονιά των μυστικών κόσμων». Λύνουν τους γρίφους, απαντούν στα αινίγματα και αποδρούν από τα «Δωμάτια του παραμυθένιου Μυστηρίου». Οι πιο φανταστικές ιστορίες ξεδιπλώνονται μπροστά τους, στην «Αίθουσα αφήγησης» και τα πιο αγαπημένα παραμύθια ζωντανεύουν στην πιο μαγική διαδρομή.

Γιατί όπως λέει ο διάσημος συγγραφέας...

Καλοί μου φίλοι,

Ο γνωστότερος τρόπος για να έρθετε στο Νησί των Πυροτεχνημάτων είναι να ναυαγήσετε στον Ωκεανό των Παφλασμών και να πιαστείτε από μια σανιδά με ρόζους στο σχήμα καρδιάς. Οι ρόζοι πρέπει να είναι τόσοι ακριβώς όσοι και οι γλάροι που είδατε την τελευταία μέρα του ταξιδιού. Όσο για τη σανίδα, πρέπει να προέρχεται ή από κερασιά που στα κλαδιά της είχαν κελαηδήσει αηδόνια την Άνοιξη ή από βυσσινιές που στην κουφάλα της είχαν κρυφτεί ροζ σκίουροι το ηλιοβασίλεμα.

Αν δεν είναι όμως εύκολο να ναυαγήσετε και να πιαστείτε από τέτοια σανίδα υπάρχει τώρα και ένας ακόμα τρόπος, μια μοναδική ευκαιρία για να συναντήσετε τη Λιλή, την παρδαλή λεοπάρδαλη, τον Πουκιπόν τον άσπρο ελέφαντα, και όλη την παρέα.

Σας περιμένουν όλοι στο θεματικό πάρκο «Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά».

Ευγένιος


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα