Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Ο Ψαραντώνης στο WE

To Σάββατο 19 Νοεμβρίου ο Ψαραντώνης, ο ζωντανός θρύλος επισκέφτεται τον πολυχώρο WE, ερμηνεύοντας τραγούδια όπως μόνο αυτός ξέρει, άλλοτε ψιθυρίζοντας και άλλοτε με ορμή αγριμιού.... και εμείς τον υποδεχόμαστε όπως του αξίζει..!

Στο σκληρό τοπίο των θρυλικών Ανωγείων της Κρήτης, που έγινε ακόμη πιο σκληρό και πιο γυμνό από τις φωτιές του Β? Παγκοσμίου Πολέμου, ήρθε στον κόσμο ο Αντώνης Ξυλούρης - Ψαραντώνης που έμελλε να γίνει ένας ζωντανός θρύλος της μουσικής, εμπλουτίζοντας την κρητική, τη μεσογειακή και την ευρωπαϊκή μουσική, με ήχους ανεπανάληπτους, με μουσικές εξαίσιες κι ερμηνείες απαρομοίαστες και μοναδικές. Ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 1973, ενώ από το 1980 τον «ανακαλύπτουν» στο εξωτερικό, οπότε και αρχίζουν οι απανωτές προσκλήσεις σε σημαντικά φεστιβάλ της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας.

Η λύρα του Ψαραντώνη εκτίθεται σήμερα στο The World's First Global Musical Instrument Museum στο Φοίνιξ της Αριζόνα των Η.Π.Α., όπου και προβάλλεται video με τον ίδιο τον καλλιτέχνη να παίζει τη λύρα του.

 

Ο θρύλος της Κρήτης έρχεται στον πολυχώρο WE.

To Σάββατο 19 Νοεμβρίου, ο Ψαραντώνης έρχεται στο WE!

WE | Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού

Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη

Θεσσαλονίκη

Τ: 2310 284700

 

Προπώληση: 10 ευρώ (τα 200 πρώτα εισιτήρια) | 12 ευρώ

Ταμείο: 12 ευρώ

 

Σημεία Προπώλησης :

- Stereodisc Record Shop (Αριστοτέλους)

- Σάρωθρον Cafe Bar (Λαδάδικα)

- Πολυχώρος WE (Πανεπιστήμια)

και online στο :

https://www.viva.gr/tickets/music/polixoros-we/psarantonis/


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα