Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Παρουσιάστηκε το φωτογραφικό λεύκωμα του Δήμου Πολυγύρου

Οι αντιθέσεις, οι ομορφιές και τα ιδιαίτερα τοπία του Δήμου Πολυγύρου αποτυπώνονται στο φωτογραφικό λεύκωμα «Πολύγυρος...» που παρουσιάστηκε στο κοινό το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

 

Πρόκειται για μια πολυσέλιδη καλλιτεχνική έκδοση, που επιμελήθηκε ο φωτογράφος Γιάννης Γιαννέλος με κείμενα της Έφης Κελιαφάνου,  ένα εξαιρετικό οδοιπορικό στον Δήμο της πρωτεύουσας της Χαλκιδικής.

 

Για το λεύκωμα μίλησε ο γνωστός δημοσιογράφος, συγγραφέας και εκδότης, Χρήστος Ζαμπούνης, και ο πολύπειρος φιλόλογος, Αθανάσιος Χριστιανός.

 

«Το φωτογραφικό λεύκωμα είναι ένας ύμνος στις ομορφιές και στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία του Δήμου Πολυγύρου. Μέσα από μία σειρά καλλιτεχνικών φωτογραφιών μας ξεναγεί σε αυτόν τον υπέροχο τόπο, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τη γοητεία του» τόνισε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, και ευχαρίστησε τους συντελεστές αυτού του έργου, τον φωτογράφο, Γιάννη Γιαννέλο, την Έφη Κελιαφάνου για τα κείμενα αλλά και τον Αθανάσιο Χριστιανό, που παρουσίασε με μοναδικό τρόπο το λεύκωμα. Μάλιστα προχώρησε στην βράβευση του  κ. Χριστιανού για την πολυετή πνευματική προσφορά του απονέμοντάς του τιμητική πλακέτα. 

Με θερμά λόγια μίλησε και για τον Χρήστο Ζαμπούνη, ο οποίος, όπως είπε, αγαπά τον τόπο του και το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία. Στο σημείο αυτό υπενθύμισε ότι πριν από μερικούς μήνες ο Δήμος Πολυγύρου προχώρησε στην αγορά της οικείας Ζαμπούνη, στο κέντρο του Πολυγύρου, έναντι συμβολικού τιμήματος, μιας και το κτίριο αυτό έχει τεράστια αρχιτεκτονική αξία για την πόλη ενώ το περασμένο καλοκαίρι στην κατοχή του Δήμου περιήλθε και το διπλανό οίκημα. 

 

Για τα παραπάνω και με ιδιαίτερη αναφορά στην οικία Κότσιανου ο κ. Ζωγράφος κατέληξε: «Σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι η διατήρηση της πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς ενώ με τις κατάλληλες παρεμβάσεις μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων, θα δημιουργηθούν χώροι για την εξέλιξη της κοινωνικής ζωής και δράσης των κατοίκων, που θα λειτουργήσουν ως πυρήνας έκφρασης της πολιτιστικής ταυτότητας της πρωτεύουσας και θα ενισχύσουν και την τοπική οικονομική δραστηριότητα δίνοντας πνοή στις τοπικές επιχειρήσεις».

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα