Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Εκδήλωση μνήμης για τον Τάκη Δήμητσα

Η οικογένεια και οι φίλοι του Δημήτρη (Τάκη) Δήμητσα, με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινότητας Ορμύλιας και των Εκδόσεων "Νέα Διάσταση", οργανώνουν εκδήλωση μνήμης για τα 5 χρόνια χωρίς τον «Δάσκαλό μας», την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δ.Κ. Ορμύλιας.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου-αφιερώματος "Για τον Τακη..", με ανέκδοτο υλικό και διαδικτυακά κείμενα του Τάκη Δήμητσα, καθώς και με αφιερώσεις φίλων και συνεργατών του. Για τον Τάκη θα μιλήσουν φίλοι και συνεργάτες του, ενώ θα αναγνωστούν κείμενα από το βιβλίο. Μέρος των εσόδων του βιβλίου θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό εις μνήμην του Τάκη.

 

*Ο Δημήτρης (Τάκης) Δήμητσας γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου του 1955 στην Ορμύλια Χαλκιδικής. Η αγάπη του για τα παιδιά τον οδήγησε στο Παιδαγωγικό Φλώρινας. Αποφοιτώντας από το Πανεπιστήμιο, επέστρεψε στο χωριό του και εργάστηκε ως δάσκαλος στο Δημοτικό σχολείο. Στο μεσοδιάστημα παντρεύτηκε την γυναίκα του Ελένη και απέκτησε δυο παιδιά, την Μαρία και τον Χρήστο. Συνήθιζε από μικρή ηλικία να εκφράζει τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του μέσα από στίχους και ποιήματα. Ορισμένα από αυτά μελοποιήθηκαν και ερμηνεύτηκαν από γνωστούς καλλιτέχνες. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του αποτύπωνε τις πολιτικές και κοινωνικές του ανησυχίες μέσα από άρθρα και κείμενα που δημοσιεύονταν στο διαδίκτυο. Διατέλεσε πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης Πολυγύρου. Απεβίωσε στις 19 Δεκεμβρίου 2013, μετά από μακροχρόνιο αγώνα με τη δρεπανοκυτταρική αναιμία.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα