Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021

Π Πολιτισμός

Τελετή έναρξης των εκδηλώσεων Γεύση - Παράδοση - Πολιτισμός 2019

Ξεκίνησε η 5η Γιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων και πολιτιστικών εκδηλώσεων «Γεύση Παράδοση Πολιτισμός», την Πέμπτη  το βράδυ στο προαύλιο του Δημαρχείου Πολυγύρου που  γέμισε ασφυκτικά από το κοινό, το οποίο  “ταξίδεψε” με μουσική και τραγούδια του Ελληνικού και ξένου κινηματογράφου.

 

Το Σύνολο Πνευστών του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου υπό τη διεύθυνση του Άγγελου Καραπινίδη, Αρχιμουσικού και Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Ωδείου, απέσπασε το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού εκτελώντας υποδειγματικά γνωστά κινηματογραφικά SOUNDRACKS παλιά και καινούργια καθώς και γνωστά Ελληνικά τραγούδια της σύγχρονης αλλά και παραδοσιακής μουσικής.

 

Στο καλωσόρισμά της η πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης», Ιφιγένεια Κυριάκου τόνισε ότι στόχος των εκδηλώσεων αυτών, που αποτελούν πλέον θεσμό για τον Δήμο Πολυγύρου, είναι η προώθηση της τοπικής μας παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και αναφέρθηκε στο φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που κάθε χρόνο αναβαθμίζονται. Ευχαρίστησε ακόμα τις φιλαρμονικές του Δημοτικού Ωδείου, τους συλλόγους και τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν αλλά και τον κόσμο που δίνει το παρόν σε αυτό το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός του Δήμου Πολυγύρου.

Σήμερα Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου στις 19:00 με τις ΜΠΙΟΥ – ΜΠΙΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΜ – ΜΠΑΜ με χρώματα, κέφι, παιχνίδι και χορό και φινάλε με την αγαπημένη πολύχρωμη πούδρα.

 

Ταυτόχρονα στον πεζόδρομο του Πολυγύρου Σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας μαγειρεύουν εκτελώντας συνταγές βασισμένες στα τοπικά προϊόντα της περιοχής.

 

Στις 20:30 θα γίνει συγκέντρωση χορευτικών συγκροτημάτων στο Δημαρχείο Πολυγύρου και θα ακολουθήσει ΠΑΤΙΝΑΔΑ στον πεζόδρομο με χορωδίες και χορευτικά συγκροτήματα, παιδικά και ενηλίκων. Στην πλατεία των Έξι Βρύσεων θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από την Χαλκιδική και την υπόλοιπη Ελλάδα ενώ το κοινό θα απολαύσει παραδοσιακά κεράσματα, πίτες, φαγητά, γλυκά και εδέσματα παρασκευασμένα κυρίως με τοπικά προϊόντα. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα πραγματοποιηθούν απονομές στα τοπικά χορευτικά συγκροτήματα και το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας θα ολοκληρωθεί με λαϊκό-παραδοσιακό γλέντι με συμμετοχή όλου του κόσμου με την ορχήστρα του Αστέριου Τράκα Μουσικοί: Αστέριος Τράκας - Βιολί, Ιωάννης Δανίτσας  - Κλαρίνο, Κωνσταντίνα Πετρινιώτη – Τραγούδι, Ελισάβετ Τράκα – Λαούτο και Σπύρος Τζιάτζιος – Κρουστά.

 

Συμμετέχουν : Πολιτιστικός Σύλλογος  Πολυγύρου, Χορευτικό συγκρότημα  «Expresion Latino Americana» από το Εκουαδόρ, Χορευτική Ομάδα  Συλλόγου Γονέων & Φίλων 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου, Χορευτικό συγκρότημα «Ikorta» από την Γεωργία, Χορευτικό Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», Χορευτικό συγκρότημα «Hiziya» από την Αλγερία και Χορευτικό συγκρότημα «Ηasad Folkdance group» από την Τουρκία

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα