Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Σάρωσαν τα βραβεία οι «ΔΟΥΛΕΣ» σε σκηνοθεσία Γ. Διαμαντουλάκη

Σάρωσε τα βραβεία η θεατρική παράσταση «ΔΟΥΛΕΣ» σε σκηνοθεσία Γιώργου Διαμαντουλάκη στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.  

 

Το 20ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου διεξήχθη στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της Νέας Ορεστιάδας και διοργανώνεται από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, με τη συνεχή στήριξη του Δήμου Ορεστιάδας, της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. και της τοπικής αγοράς.

 

Το έργο – μύθος του Ζαν Ζενέ «ΟΙ ΔΟΥΛΕΣ» σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Διαμαντουλάκης και τους τρεις ρόλους ενσαρκώνουν η Αλεξάνδρα Φωτιάδου, η Χαρούλα Όρη και η Χρυσούλα Γιαμαλίδου, απέσπασε αρκετά βραβεία στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.  

 

  • Καταρχάς απέσπασε το 1ο βραβείο καλύτερης παράστασης, ενώ στον Γιώργο Διαμαντουλάκη για τη σκηνοθεσία στο έργο «Δούλες» του Ζαν Ζενέ σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη απονεμνήθηκε το βραβείο σκηνογραφίας!
  • Το Βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου απονεμήθηκε εξ ημισείας και ισότιμα στη Χαρούλα Όρη για την ερμηνεία της στο ρόλο της «Σολάνζ» στο έργο «Δούλες» και στην Αλεξάνδρα Φωτιάδου για την ερμηνεία της στο ρόλο της «Κλαίρη» στο έργο «Δούλες» του Ζαν Ζενέ σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη από τη Θεατρική Ομάδα του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου.
  • Βραβείο φωτισμού στον Γιώργο Διαμαντουλάκη για τους φωτισμούς στο έργο «Δούλες» 

Το 1ο βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης κέρδισε φυσικά η Θεατρική Ομάδα του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου για την παράσταση του έργου «Δούλες» του Ζαν Ζενέ σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη σε σκηνοθεσία Γιώργου Διαμαντουλάκη, με μέσο όρο βαθμολογίας: 8,4 (353 βαθμούς).

 

Να σημειωθεί ότι η παράσταση ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου τον περασμένο Μάρτιο. 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα