Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Έρχεται στον Πολύγυρο η έκθεση «Η Ελληνίδα στον Πόλεμο»

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Η Ελληνίδα στον Πόλεμο» θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 στις 11:30 στην αίθουσα του Δ.Σ. του Δημαρχείου Πολυγύρου.

Η περιοδική έκθεση του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) "φωτίζει" την καθοριστική συμβολή της Ελληνίδας στους εθνικούς αγώνες.

 

Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν αναλάβει ο μουσειολόγος Νικόλαος Νικόλτσιος, η μουσειολόγος Στέλλα Συλαίου, ο συνταγματάρχης ε.α. Βασίλειος Νικόλτσιος, η ιστορικός Ευαγγελία Πάλλα και η φοιτήτρια αρχιτεκτονικής Αγγελική Καλιπτσίδη.

Το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζεται στην έκθεση είναι από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Πολεμικό Μουσείο, τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής, το ίδρυμα Άκτια Νικόπολις, το Μουσείο Φωτογραφίας "Χρήστος Καλεμκερής", καθώς και τις προσωπικές συλλογές του Νικόλαου Νικόλτσιου, του Δημήτριου Γιαννόγλου, του Βασίλειου Νικόλτσιου και της Κατερίνας Πετρίδου.

 

Διάρκεια Έκθεσης: 26 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου 2020

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα - Σάββατο 18:00 - 21:00 και Κυριακή 11:00 - 14:00 και 18:00 - 21:00.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα