Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Προβολή της ταινίας «Έξοδος 1826» στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου

Την κινηματογραφική ταινία «Έξοδος 1826» παρουσιάζει στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου τη Δευτέρα 3 και την Τρίτη  4 Απριλίου 2017 το Μορφωτικό – Πολιτιστικό - Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».

 

Πρόκειται για μια ανεξάρτητη παραγωγή από την Θεσσαλονίκη που αφορά την ιστορία 120 αντρών από τη Σαμαρίνα Γρεβενών και τα γύρω χωριά, που έσπευσαν να βοηθήσουν στην Έξοδο του Μεσολογγίου, τον Απρίλιο του 1826. Η ταινία είναι βασισμένη στο δημοτικό μας τραγούδι «Παιδιά της Σαμαρίνας», στα διασωθέντα ιστορικά στοιχεία και στη μυθοπλασία. Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Βασίλη Τσικάρα, η φωτογραφία του Δημήτρη Σταμπολή και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι οι Δημήτρης Παπαδόπουλος, Λεωνίδας Κακούρης, Μαρία Ανδρούτσου.

 

Την  ταινία, που προβάλλεται στο πλαίσιο της επετείου της εξόδου του Μεσσολογίου (10 Απριλίου 1826) θα παρακολουθήσουν και μαθητές του  Γυμνασίου και των Δημοτικών Σχολείων του Πολυγύρου. Για την προβολή της άλλωστε σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχει γνωμοδοτήσει θετικά κρίνοντας ότι  το εκπαιδευτικό, ιστορικό και πολιτιστικό περιεχόμενό της είναι υψηλής ποιότητας.  

Το πρόγραμμα προβολών είναι το ακόλουθο:

• Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 στις 12:00 – Α, Β, Γ τάξεις του Γυμνασίου Πολυγύρου

        στις 19:00 είσοδος ελεύθερη για όλους

• Τρίτη 4 Απριλίου 2017 στις Δ, Ε, Στ τάξεις Δημοτικών Σχολείων Πολυγύρου

Αντί για εισιτήριο ο «Αριστοτέλης» αποφάσισε να συγκεντρωθούν τρόφιμα για την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Πολυγύρου, που θα διανεμηθούν στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη ενόψει Πάσχα.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Ο καπετάνιος Μίχος Φλώρος επιστρέφει στη Σαμαρίνα για να πάρει κι άλλους άντρες και να τους οδηγήσει στο Μεσολόγγι συμπληρώνοντας το ήδη υπάρχον σώμα, στη ντάπια του στρατηγού Μακρή.  Έτσι, με τη βοήθεια του προσωπικού του φίλου, Ηλία Μανάκα, κι άλλους 25 άντρες ξεκινούν ένα μακρύ ταξίδι προκειμένου να συναντήσουν στο Μεσολόγγι, τον Ζήση Χατζημάτη και τους υπόλοιπους συμπατριώτες τους. Στις 31 Μαρτίου του 1826 ξεκινά η δύσκολη πορεία τους, μέσα από τα βουνά. Την ίδια ώρα, οι γυναίκες στο χωριό προσπαθούν να μάθουν από την Ελένη Φλώρου, την πραγματική αιτία της ξαφνικής φυγής των αντρών τους. Ο Ιμπραήμ πασάς και ο Τούρκος Φρούραρχος της Άρτας Ν. Σερβάν ετοιμάζουν την τελική επίθεση στο Μεσολόγγι. 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα