Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Η Αρναία υποδέχτηκε με λαμπρότητα τον Τίμιο Σταυρό -ΦΩΤΟ-

Η  υποδοχή του Τίμιου Σταυρού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου στην Αρναία. 

Το Τίμιο Ξύλο παρέλαβε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος από τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου του Αγίου Όρους, πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ιωσήφ.

Στην υποδοχή το παρών έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Αριστοτέλη, Γεώργιος Κωτάκης, ο τέως Δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας, ο τέως Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Λαζαρίδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας, Γιώργος Διαμαντούδης, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, κλήρος και λαός.

Ο Τίμιος Σταυρός παρέμεινε για δύο περίπου ώρες στον Ιερό Ναό για προσκύνημα από του πιστούς και υπήρξε πραγματική κοσμοσυρροή από πολίτες που κατέφθασαν στην Αρναία από όλη τη γύρω περιοχή.

 

Να σημειώσουμε ότι η έξοδος του Τιμίου Σταυρού από το Άγιο Όρος πραγματοποιείται κάθε χρόνο ανελλιπώς, από το 1768 με προορισμό τα Πετροκέρασα και στην επιστροφή του γίνεται και η ολιγόωρη φιλοξενία του στην Αρναία.

 

του Στέλιου Ρήγα
halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα